Danske kommuner inviteres til at gå forrest i kampen mod klimaudfordringerne

Pressemeddelelse
Lindevangsparken, Frederiksberg
20 danske kommuner får nu mulighed for at udvikle topambitiøse klimaplaner med hjælp fra verdens førende byer inden for klima. Invitationen kommer fra foreningen Realdania, der med hjælp fra det internationale bynetværk C40 og CONCITO vil sætte skub i implementeringen af Parisaftalen i Danmark og bringe danske kommuners klimaløsninger ud til resten af verden.

Det er endnu ikke for sent, men tiden er knap. Hvis verden skal nå Parisaftalens klimamålsætning for global opvarmning, skal der en yderst ambitiøs indsats til på by- og kommuneniveau. Derfor søger Realdania nu 20 danske kommuner, der får mulighed for at komme med i front blandt verdens førende klimabyer i projektet DK2020.

Alle danske kommuner inviteres til at ansøge om deltagelse i projektet.  Deadline for ansøgning om deltagelse er mandag 23. april kl. 12.00. På baggrund af de indkomne ansøgninger udvælger Realdania, C40 og CONCITO inden udgangen af april 2019 de deltagende kommuner.

"Nu lyder signalet til alle danske kommuner:  Meld jer til projektet DK2020 og kom med blandt verdens førende klimabyer, som viser vejen til at opfylde Parisaftalens mål lokalt. Vi glæder os til sammen med C40 og Realdania at hjælpe de mest ambitiøse danske klimakommuner godt på vej i den proces," siger Connie Hedegaard, formand for CONCITO.

Kommunerne vil få teknisk hjælp og sparring fra CONCITO og C40 til at udvikle klimaplaner, der lever op til Parisaftalens mest ambitiøse målsætning om at begrænse den globale opvarmning til maksimalt 1,5° C. En central del af forløbet vil bestå af kortlægning af nuværende og kommende klimaindsats, workshops og ’peer-learning’, hvor kommunerne udveksler løsninger og erfaringer med hinanden. Forløbet bygger på C40’s Climate Action Planning Framework og Deadline2020 program, der nu aktiveres i en dansk sammenhæng.

DK2020 begynder i maj 2019 og løber frem til april 2020. CONCITO varetager rollen som fagligt sekretariat.

Læs mere på Realdanias hjemmeside

Øster Allé, København
Afsluttet
I DK2020 har danske kommuner arbejdet med den samme standard for klimaplanlægning, som bruges af nogle af verdens mest klimaambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Det er første gang, at C40’s standard er blevet brugt af og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner. DK2020-kommunerne er dermed med til at skrive international klimahistorie.