Klimaambassadens projekt Den Grønne Rygrad lancerer nu en ny hjemmeside

Ungdom
DGR
CONCITOs Klimaambassade og Haver til Maver står bag Den Grønne Rygrad, der nu lancerer en ny hjemmeside, der vil inspirere til grøn dannelse og inddragelse af praksisnære natur, klima- og bæredygtighedsforløb i undervisningen i grundskolen.

Hjemmesiden (https://dengronnerygrad.dk) er primært målrettet lærere, der underviser i naturfag, og som ønsker inspiration til klima- og bæredygtighedsundervisningen og at gøre deres undervisning mere praksisnær og projektbaseret. Hjemmesiden er dog også relevant for andre interessenter, såsom kommuner, virksomheder, science centre, naturskoler og andre Åben Skole-aktører, da den giver mulighed for at danne overblik over en given kommunes grønne, politiske planer og undervisningsaktiviteter - kommunens grønne rygrad.

Centralt på den nye hjemmeside står Den Grønne Rygrads digitale overbliksværktøj, hvor mere end tusind grønne Åben Skole-aktiviteter i de (foreløbigt) 16 samarbejdskommuner er kortlagt. Når der klikkes på en kommune på kortet, kan man gå på opdagelse i alle de grønne Åben Skole-aktiviteter, der eksisterer, og søgningen kan desuden sorteres inden for klassetrin og Den Grønne Rygrads seks temaer: Energi, Fødevarer, Klima, Natur, Ressourcer og Sundhed. Værktøjet indeholder også en materialedatabase, hvor man kan finde gratis undervisningsmaterialer inden for temaerne.

Lærere og andre interessenter i hele landet kan tilgå siden og benytte sig af den store materialekortdatabase, se webinarer om bl.a. elevinddragelse og samarbejde med eksterne aktører eller downloade Den Grønne Rygrads didaktiske grundlag.

Gå ind på https://dengronnerygrad.dk.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt Den Grønne Rygrad:
Synnøve Kjærland, programchef for CONCITOs Klimaambassade tlf. 29 89 67 54/mail
sek@concito.dk
Amalie Dynnes Ørsted, projektleder i Haver til Maver, tlf. 51 94 96 82/mail amd@havertilmaver.dk 

Den Grønne Rygrad er et projektsamarbejde mellem CONCITOs klimaambassade og skolehaveforeningen Haver til Maver. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Relaterede emner
Kontakt
Stefan
Seniorkonsulent, Klimaambassaden
Synnøve
Programchef, Klimaambassaden