Vinterakademi 2020 samler unge byggeprofessionelle om det klimavenlige byggeri

Pressemeddelelse
Vinterakademi 2020
I rammerne af et tætpakket program vil en tværfaglig gruppe af fremtidens professionelle fra hele Danmark på Vinterakademi 2020 arbejde med temaet: Det klimavenlige byggeri

Akademiforløbet kickstartes i København mandag den 2. marts af bl.a. CONCITOs formand Connie Hedegaard. Her mødes årets 42 deltagere for at tage hul på diskussionerne om de aktuelle udfordringer og løsninger, der skal til for, at byggeriet kan imødekomme de klimakrav, der er nødvendige i en grøn omstilling.

”Med den ambitiøse klimalov og en kommende klimaplan, der skal række ud mod 70% reduktion i 2030, kommer den grønne omstilling op i et helt andet gear i de kommende år, og bæredygtigt byggeri kommer til at spille en hovedrolle. De udfordringer og potentialer, der ligger foran os i forhold til fremtidens bæredygtige byggeri kræver, at vi får uddannet både kloge grønne hænder og hjerner. Vi har simpelthen brug for, at unge professionelle bliver fagligt klædt på i forhold til at løse fremtidens udfordringer og indfri potentialerne”, siger CONCITOs direktør Christian Ibsen.

Fagligt spænder deltagerne fra bygningskonstruktører, arkitekter og ingeniører til økonomer, sociologer og antropologer. På den måde er der skabt de bedste forudsætninger for, at emnet angribes fra alle vinkler

Klimaaftryk, processer og konkrete løsninger i fokus
Vinterakademi har fra begyndelsen haft fokus på bæredygtighed og det byggede miljø. I årets program stilles der særlig skarpt på de dilemmaer, udfordringer og muligheder, der ligger i den klimamæssige del af bæredygtigheden. Hvordan tænker man f.eks. klogt, strategisk og langsigtet for at sikre en boligmasse, som tager højder for nutidige og fremtidige udfordringer, når byggeriets klimabelastning også skal reduceres? I forlængelse heraf er nogle af de centrale temaer i ugens program: Materialevalg, livscyklusanalyser (LCA), en bygnings levetidsomkostninger (LCC), samarbejde, kompetenceafklaring og tværfaglighed.

NCC’s bæredygtighedschef, Anna-Mette Monnelly deltager også på årets Vinterakademi. Hun mener, at det kun bliver vigtigere, at vi arbejder på tværs for at finde løsninger på de store ressourcemæssige udfordringer, som samfundet står over for i fremtiden og uddyber:

”Byggeriet står for en stor del af verdens ressourceforbrug, affaldsproduktion og CO2-udledning. Derfor har vi som branche et særligt ansvar for at bidrage til at finde løsninger, og det stiller store krav til fremtidens talenter og deres kompetencer på miljøområdet. Derfor vil NCC gerne bidrage med viden og erfaring - og samtidig lære af, hvad deltagerne bidrager med.”

Vidensløft til den unge generation
Formålet med at afholde Vinterakademi om Det klimavenlige byggeri er at tilføre næste generation af professionelle i byggebranchen kompetencer og viden omkring grøn adfærd og praksis.

Akademiforløbet afsluttes d. 13. marts med to mini-konferencer, hvor deltagerne sammen med byggeriets aktører diskuterer og kommer nærmere i forhold til, hvad byggeriet som branche har brug for af viden og kompetencer fra de unge professionelle, og hvordan byggeriet giver plads til nytænkning og ny viden fra den unge generation i forhold til klimakrav og ambitioner.

Vinterakademi 2020 afholdes hos GI, Ny Kongensgade 15, i København den 9.-13. marts med Kickoff i Bygningskulturens Hus den 2. marts.

Vinterakademi 2020 arrangeres af Danmarks grønne tænketank CONCITO og entreprenørvirksomheden NCC. Initiativet er støttet af Grundejernes Investeringsfond (GI).

Yderligere information
Synnøve Kjærland, projektchef CONCITO, telefon: 29 89 67 54, e-mail: sek@concito.dk

Anna-Mette Monnelly, bæredygtighedschef i NCC, telefon: 86 75 43 16, e-mail: annmon@ncc.dk

Læs mere på vinterakademi.dk

Relaterede emner
Kontakt
Synnøve
Programchef, Klimaambassaden