Fokus på godstransportens klimaudfordringer

Event
Godstransport workshop
På en workshop den 14. maj satte CONCITO fokus på godstransportens klimaudfordringer og mulige løsninger lige fra logistik til elektrificering.

Den tunge vejtransport er en noget overset størrelse i klimaindsatsen, selvom den bidrager med omkring en tredjedel af transportsektorens udledninger. CONCITO var den 14. maj vært for en workshop med deltagelse af virksomheder, organisationer og andre aktører i godstransporten.

Workshoppen behandlede en bred vifte af mulige løsninger på godstransporten klimaudfordringer, lige fra mere effektiv organisering af logistik og kørsel til nye energiformer som elektrificering og syntetiske brændstoffer.

Workshoppen  demonstrerede stort klimaengagement hos sektorens aktører, men viste også at der ikke tegner sig en enkelt snuptagsløsning. Det er behov for både langsigtet forskning og udvikling og mere umiddelbare initiativer. CONCITO arbejder blandt andet på anbefalinger om, at klimaløsninger for den tunge transport inddrages i en kommende regerings arbejdsgrundlag.

Workshoppen indgår i CONCITOs projekt "Dekarbonisering af godstransport på vej og i byerne - Perspektiver og løsninger mod 2030 og 2050", som støttes af Energifonden. 

Se slides fra workshoppens præsentationer nedenfor:  

Relaterede emner