Lydrejsen til år 2040

Nyhed
lydrejse
Den grønne omstilling kræver, at vi mennesker kan forestille os en fundamental anderledes indretning og organisering af vores hverdagsliv og livsstile.

For at kunne prioritere, planlægge og beslutte hvilke indsatser der skal til for at skabe de gennemgribende kritiske forandringer, er der behov for at sætte mennesker ’fri’ til at skabe nye og visionære forestillinger om alternative og mere bæredygtige levemåder.  Og netop det hjælper lydrejsen til år 2040 med. 

Formålet med lydrejsen er at indgyde håb, give tro på at forandring er muligt samt ikke mindst aktivere drømmene til at tage de næste bæredygtige skridt. Vi har brug for at kende destinationen, for at vi kan og vil navigere frem mod den.

Lydrejsen kan frit downloades nedenfor (tryk på de tre tre prikker til højre) til afspilning i forbindelse med visionsarbejde i både offentlige og private sammenhænge. Lydrejsen må ikke benyttes til anden brug med mindre dette aftalt.

Idé og tekst: Freja Friis
Lyddesign: Klaus Q Hedegaard Nielsen og Marie Højlund
Speak: Mikkel Boe Følsgaard

Vi har udarbejdet en drejebog i forbindelse med facilitering af lydrejsen, som indeholder en række specifikke anbefalinger til at facilitere og fremme den individuelle og kollektive visions- og dialogproces før og efter rejsen. Den vil blive lagt op snarest muligt. 

Kontakt Freja Friis på ff@concito.dk hvis du eller din organisation har spørgsmål vedr. brug af lydrejsen, eller til fremtidig facilitering. 

Konceptet er udviklet af CONCITOs Klimalaboratorie, og sponsoreret af CORC – Novo Nordisk Foundation C02- Research Center. 

Klimalaboratoriet arbejder løbende med at udvikle værktøjer til at fremme visions – og forestillingsprocesser. Formålet med lydrejsen er at igangsætte kollektive dialog og processer der aktiverer og mobiliserer de nødvendige forestillinger og visioner der skal til for at omstille til et klimaneutralt samfund, hvor der leves gode liv i overensstemmelse med de planetære grænser.

Relaterede emner
Kontakt
Freja
Analytiker, Klimalaboratoriet