Klimapraktik

Nu kan skoleelever komme i klimapraktik

Klimaambassaden tilbyder ugelange praktikforløb for udskolingselever med fokus på STEM-viden og -kompetencer. Praktikken giver eleverne indsigt i et tema inden for grøn omstilling, der undersøges i et globalt, nationalt, lokalt og fremtidsperspektiv sammen med mennesker, der arbejder med det til daglig.

2. marts 2020

I den traditionelle erhvervspraktik møder eleverne erhvervslivet i en enkelt virksomhed eller organisation. I forløbet klimapraktik, som er for hele klassen, udvider vi det, så eleverne møder en hel række personer, der arbejder inden for forskning, udvikling eller innovation inden for et bestemt tema i forskellige virksomheder eller institutioner. 

Fælles for dem alle, er, at de har en STEM-faglig uddannelse og bruger den i praksis i forbindelse med den grønne omstilling inden for det tema, der arbejdes med i den konkrete klimapraktik. Temaet kan for eksempel være fødevarer, cirkulær økonomi eller energi og ressourcer. 

På den måde stifter eleverne bekendtskab med flere forskellige aktører, der på forskellig vis arbejder inden for den grønne omstilling. Eleverne kan også møde og arbejde sammen med en gruppe af studerende, som er i gang med flere forskellige STEM-relaterede uddannelser. 

Det skal alt sammen sikre, at eleverne kan få nogle inspirerende rollemodeller, og de fagprofessionelle skal hjælpe de unge med at se sammenhænge mellem klimaviden og -løsninger. I løbet af ugen skal eleverne også selv udforske, udvikle og arbejde med en idé gennem forløbet.

Praktikken er et ugelangt forløb, hvor eleverne inddrages ved at researche, interviewe, dokumentere og udvikle en projektidé inden for det tema som klimapraktikken tager udgangspunkt i. Det hjælper til at binde undervisningen i klasselokalet sammen med praktikken og sikrer, at eleverne får arbejdet med nøglebegreber. 

Praktikken er målrettet udskolingselever, og Klimaambasssaden hjælper til med planlægningen og afviklingen af forløbet. Klimapraktikken kan skræddersyes og målrettes i tema og indhold efter klassens ønsker. 

Klimapraktik er udviklet med støtte fra Teknologipagten.

Læs mere om klimapraktik her