Bred aktørkreds efterlyser bæredygtighedskrav til biomasse

Pressemeddelelse
Danske energiaktører og grønne organisationer går sammen om opfordring til ambitiøse bæredygtighedskrav til biomasse i EU.

Efterspørgslen efter biomasse i Danmark og EU er stærkt stigende i disse år. Både i Danmark og andre EU-lande konverteres dele af energiforsyningen til biomasse, og det er derfor af afgørende betydning, at der hurtigst muligt fastlægges fælles ambitiøse bæredygtighedskriterier for produktion og anvendelse af fast biomasse. 

CONCITO er i dag gået sammen med en bred aktørkreds fra energiselskaber til grønne NGOer i en fælles erklæring, der tilskynder den danske regering til at arbejde for ambitiøse, bindende EU-bæredygtighedskrav til fast biomasse til energiformål, som kan implementeres hurtigt og gerne inden 2020. 

”Det er positivt at en række danske aktører nu går sammen om at presse på for en ambitiøs europæisk regulering på biomasseområdet. En sådan regulering er helt afgørende, hvis det skal sikres, at brug af biomasse i den europæiske energisektor bidrager positivt til at løse klimaudfordringen”, siger CONCITOs direktør Christian Ibsen.

Erklæringen peger blandt andet på det afgørende i, at brug af biomasse sikrer en positiv effekt på klimaet og miljøet, og EU-reguleringen bør bidrage til, at energiproduktion på træpiller og flis opfylder ambitiøse rammer for bæredygtighed i forhold til klima, miljø og arbejdsmiljø. Herunder er det centralt at sikre, at biomasse reducerer CO2-udledningen markant i forhold til kul og gas. Her spiller det ind, at en fremtidig regulering bør inddrage biomassens indirekte effekter på den globale arealanvendelse - den såkaldte ILUC effekt. 

Læs den fælles pressemeddelelse og erklæring her
Læs mere om biomassens klimapåvirkning

Yderligere oplysninger
Christian Ibsen, 25 44 12 47