CONCITO udgiver anbefalinger til klimalov

Pressemeddelelse
CONCITO udgiver sine anbefalinger til Danmarks kommende klimalov som skulle have været vedtaget sidste år, men nu forventes vedtaget i februar 2014
Danmarks kommende klimalov bør sikre en reduktion af drivhusgasudledningerne med 40 procent i 2020 og 90 procent i 2050. Derudover bør den efter britisk forbillede sikre en rullende planlægning for reduktion af drivhusgasudledningen med emissionsbudgetter fordelt på de relevante ministerier og årlige evalueringer. Sådan lyder et par af CONCITOs anbefalinger til Danmarks kommende klimalov, som netop er fremsendt til klimaminister Martin Lidegaard samt Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg.
 
Klimaloven, som skulle have været vedtaget sidste år, men nu forventes vedtaget i februar 2014, er den fremtidige ramme for store dele af den danske klimapolitiske indsats, og CONCITO vælger derfor at genudgive en opdateret version af sine anbefalinger til både indholdet i og formen af den kommende lov.
 
I mellemtiden har regeringen lanceret sin klimaplan og tilhørende virkemiddelkatalog, dog uden at løfte sløret for, hvad regeringen selv ønsker at gennemføre. I forlængelse heraf kommer CONCITO med en ny anbefaling om at vedtage en samlet handlingsplan for de ikke–kvotebelagte sektorer (herunder transport og landbrug) i forbindelse med klimaloven. Denne handlingsplan bør tage udgangspunkt i regeringens klimakatalog og have 2050 som sigtelinje for at sikre, at der tænkes i langsigtet tilpasning af de berørte sektorer.
 
”Vi har netop fået en ny rapport fra det internationale klimapanel IPCC, som bekræfter, at klimaforandringerne er menneskeskabte, og at vi i verdens rigeste lande nærmest bør stoppe udledningen af drivhusgasser inden 2050. Danmark har taget de første vigtige skridt med en 40 procents reduktionsmålsætning frem mod 2020, men skal vi gøre os håb om at nå målet om 90 procents reduktion i 2050, skal vi allerede nu lægge sporene for markante reduktioner i transport- og landbrugs- og bygningssektoren”, siger CONCITOs direktør Thomas Færgeman.
 
Anbefalingerne udgives som en del af CONCITOs årlige analyse af den aktuelle danske klimapolitik og dens konsekvenser for alle nøglesektorer – Annual Climate Outlook 2013. Såvel anbefalingsrapporten som hovedrapporten kan læses på:
 
 
Yderligere information
Thomas Færgeman, 29 89 66 00
 
Foto: Colourbox.dk