Debatten om Danmarks egen klimaindsats bør fortsætte

Pressemeddelelse
Efter en uges intensiv debat om Danmarks klimaindsats glæder CONCITO sig over det øgede fokus på Danmarks eget arbejde for at bekæmpe den globale opvarmning.

 CONCITOs formand, Martin Lidegaard, udtaler:

”Det har været en skarp og vigtig debat, som vi hilser meget velkommen. Vores mål er at synliggøre, at klimaet er en vindersag, og at Danmark har masser af potentialer, som vi ikke udnytter i dag.”

Bølgerne er gået højt, siden CONCITO for en uge siden udsendte et notat om den danske allokeringsplan, der skal sikre Danmarks opfyldelse af Kyoto-forpligtelserne. Notatet var udarbejdet af det private konsulentfirma Pöyry og konkluderede, at det er usikkert om Danmark kan opfylde Kyoto-forpligtelsen med de nuværende tiltag. Det fik Energistyrelsen til at udarbejde et skarpt svar, hvor de anklagede notatet for metodefejl. På den baggrund har Pöyry udarbejdet et svar på Energistyrelsens metodekritik, der er vedhæftet denne pressemeddelelse.

Dansk Energi var også ude med riven og mente, at CONCITO ikke burde bruge notatet til at slå tvivl om den danske klimaindsats. Den kritik afviser Martin Lidegaard:

”Når vi har bestilt en rapport fra et anerkendt og uafhængigt firma, kan vi ikke bagefter begynde at luge i konklusionerne. Det ville dræbe enhver troværdighed hos CONCITO.”

Lidegaard hæfter sig samtidig ved, at den sidste uges debat har vist en overraskende bred enighed om, at der hersker usikkerhed om indsatsen uden for den kvotebelagte sektor, det gælder både i forhold til forudsætningerne og de konkrete indsatser.
”Det er svært at konkludere andet, end at Danmark risikerer at skulle købe sig til store dele af sin Kyoto-forpligtelse i udlandet i stedet for at satse på vindersager herhjemme.”

De bedste hilsner

Thomas Færgeman Direktør