Opskriftsamling til inspiration og opfordring til samtaler om madvaner og klimavenlighed

Generelt set er vores fødevareforbrug forbundet med en stor klimabelastning. Danskernes madvaner bevæger sig i den rigtige retning, men tempoet er langt lavere, end der er behov for.

For at skabe forskningsbaseret viden om drivkræfter og barrierer for omlægning til- og fastholdelse i mere klimavenlige madvaner, og på den måde at skubbe til den grønne omstilling, gik CONCITO og Sociologisk Institut på Københavns Universitet sammen om projektet: “Sociale drivkræfter og barrierer for klimavenlig kost”. 

Projektet består af tre dele; en kvantitativ undersøgelse omkring drivkræfter og barrierer forbundet med klimavenlig kost i Danmark, en kvalitativ undersøgelse af samme område hos unge danskere og til sidst, et forandringsprojekt, der, med afsæt i den viden genereret i de to første delprojekter, er afholdt  grønne samtalemiddage for unge rundt omkring på kollegier. 

Som led i projektets grønne samtalemiddage, er der blevet udarbejdet en plantebaseret opskriftssamling, der har til formål at opfordre til gode fælles madoplevelser og samtaler om madvaner. Opskriftssamlingen består af bidrag fra forskellige dygtige mad-aktører, der brænder for god smag og klimabevidsthed. 

Se opskriftsamlingen her.

 

Ekspert
Martha
Projektleder, GRO SELV (på barsel)
Mathias
Projektmedarbejder, GRO SELV (på barsel)
dw