CONCITO ansætter erfarne klimafolk i nye jobs

Pressemeddelelse
Nye medarbejdere i CONCITO
Tænketanken CONCITO fortsætter med at vokse. Fem nye medarbejdere er på plads i nye jobs, der skal styrke tænketanken indenfor bl.a. områderne Fremtidens Byer og Grønne Kompetencer.

Ansættelserne kommer som følge af den positive udvikling, tænketanken er inde i takket være en historisk stor donation fra VELUX fondene på 156 mio. kr. over fem år. Bevillingen skal bruges til at udbygge CONCITOs position som uafhængig videnspartner for alle aktører i den grønne omstilling. Desuden er CONCITO projektleder og involveret i en række vigtige projekter via bl.a. Realdania og Novo fonden.

”Det er skønt at få så dygtige folk med på holdet i CONCITO. Alle kommer med stærke kompetencer indenfor klima og de vil med deres viden bidrage til, at vi kan bringe endnu mere viden i spil og være endnu mere til stede i den offentlige debat om, hvordan vi håndterer klimaforandringerne,” siger direktør Christian Ibsen, CONCITO.

De fem nye medarbejdere

John Christensen, international seniorrådgiver

John arbejder med udviklingen af CONCITOs internationale program, og er samtidig rådgiver for FN’s Miljøprogram (UNEP) på klima og energiområdet. John kommer fra en stilling som direktør for UNEP DTU Partnerskabet og har arbejdet for UNEP i over 30 år på energi og klimaområderne. John har været hovedforfatter på en række rapporter for FN’s Klimapanel (IPCC) og også været ansat på IPCC’s Bureau. Således var han en af mange forfattere, der fik Nobel’s Fredspris i 2007. Han har desuden været co-editor i mange år på UNEP’s Flagship ”Emissions Gap Report”. John har en M.Sc. og Ph.D fra DTU og blev i 2019 udnævnt til Sustainable Development Professor (Hon) ved Ban Ki-moon Center for International Cooperation på Yonsei Universitetet i Sydkorea.

Inge Nilsson, sekretariatschef

Inge Nilsson er sekretariatschef i CONCITO, hvor hun har fokus på udvikling af CONCITO som organisation og med den administrative understøttelse af tænketankens arbejde. Inge er herudover en del af CONCITOs hold på DK2020-projektet. Inge har 10 års erfaring fra Finansministeriet og Miljø- og Energiministeriet og har desuden arbejdet i Københavns Kommune – både med økonomi, organisationsudvikling og klima. Hun er uddannet cand.scient.oecon. med efteruddannelser i kommunikation og projekt- og forandringsledelse.

Tue Damsø, seniorkonsulent

Tue er ansat i CONCITOs program for Fremtidens Byer og projektleder for DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark. Tue har flere års erfaring med kommunal klima- og energiplanlægning fra flere forskningsprojekter, undervisning og konsulentarbejde, samt fra sit arbejde i Københavns Kommunes Klimasekretariat og Gate 21. Han har en ph.d. i strategisk klima- og energiplanlægning og en kandidat i miljøplanlægning.

Niels Bethlowsky Kristensen, klimaanalytiker

Niels er ansat i CONCITO’s program for Fremtidens Byer og projektet DK2020, der understøtter danske kommuner i arbejdet med at udvikle klimaplaner, der lever op til Parisaftalen med udgangspunkt i C40s internationale standard for klimaplanlægning. Niels kommer fra en stilling i Københavns Kommunes Klimasekretariat, hvor han bl.a. har arbejdet med implementering og udvikling af Københavns klimaplan. Han er uddannet cand.techn.soc. fra Roskilde Universitet og har en bred erfaring indenfor klima- og energiplanlægning.

Mads Falkenfleth Jensen, analytiker

Mads er analytiker og tilknyttet projektet ”Fremtidens Grønne Arbejdsmarked”. Han kommer fra en stilling i Uddannelses- og Forskningsministeriet og har tidligere desuden beskæftiget sig med lykkeforskning og populærformidling af økonomiske teorier som bl.a. radiovært. Mads er uddannet cand.polit, har en master i politisk økonomi og har været med til at etablere det globale økonomi-netværk Rethinking Economics.

Kontakt
Christian
Direktør