dwwd

Grøn vindernation

Klimaudfordringen er den største samfundsudfordring, verden står overfor og Danmark har gennem årtier gået forrest og drevet løsninger frem. Men Danmarks førerposition er ikke givet, og det kræver en ambitiøs og langsigtet indsats, hvis vi forsat skal være med forrest i feltet.

Derfor er en række toneangivende grønne virksomheder og Ingeniørforeningen (IDA) gået sammen med CONCITO om initiativet ”Danmark som grøn vindernation”.

Målsætningen er at tydeliggøre, at der er brug for høje danske klima- og energiambitioner, hvis vi skal fastholde og styrke vækst og arbejdspladser i hele Danmark i de kommende år. 

Med Danmark som grøn vindernation er ønsket, at man politisk samler sig om en fælles grøn ambition på tværs af rød og blå blok, hvor høje klima- og energiambitioner skal styrke innovation, vækst, eksport og arbejdspladser i hele Danmark. Derudover skal grønne kompetencer og et grønt arbejdsmarked helt frem på bordet og blive et centralt element i regeringens klimapolitik.

Gennem en velunderbygget argumentation og klare budskaber vil parterne belyse gevinsterne for Danmark som en grøn vindernation og sikre grundlaget for en tydelig og vigtig grøn stemme i samfundsdebatten. Derfor er formålet også at skabe en vidensbaseret positiv fortælling om gevinster og potentialer - lokalt, nationalt og globalt.

Partnergruppen

scsc

Nyheder

Her er samlet nyheder, debatindlæg og artikler om grøn vindernation.

Vækst og beskæftigelse

Grøn teknologipolitik

Forskning og udvikling 

Danmarks høje ambitioner

Grøn genstart af Europa efter nedlukningen af Europa i foråret 2020 som følge af Coronapandemien

Konference og events