Bæredygtig undervisning på Fyn

Nyhed
unge
CONCITOs Klimaambassade holdt workshop da 100 lærere mødtes til arrangementet “Bæredygtig undervisning på Fyn” i regi af Danmarks Lærerforening.

Omdrejningspunktet for dagen var at diskutere rammerne for større inddragelse af klima og grøn omstilling i undervisningen - på tværs af fag og trin - samt hvordan fokus på bæredygtighed kan understøtte overordnede mål for læring og elevernes handlekompetencer.

CONCITO's Klimaambassade bidrog først med et kort inspirationsoplæg om egne undervisningsmaterialer inden for klima og bæredygtighed, klimaambassadørernes skolebesøg, det didatiske grundlag samt kortlægningen af undervisningsmaterialer gennem Den Grønne Rygrad. Dernæst var fokus på workshop-delen som tog udgangspunkt i at få inputs til det nye projekt “KLIMAPAKKER”, hvor lærere nemt vil kunne tilgå aktuel og videnskabelig funderet klimaviden inden for relevante grønne temaer. I workshoppen blev der bl.a. lagt vægt på, hvordan KLIMAPAKKERNE kan være med til at understøtte læreres forberedelse til undervisningen og samtidig bidrage til et praksisnært og løsningsorienteret fokus samt tage højde for, hvad der motiverer eleverne.

Der kom både fra store filosofiske inputs og helt konkrete idéer på banen fra lærerene i løbet af workshoppen. Alle forslag er efterfølgende blevet kategoriseret og vil blive brugt i udviklingen af Klimapakkerne.

KLIMAPAKKERNE er en paltform, hvor lærere nemt tilgå aktuel og videnskabelig funderet klimaviden inden for relevante grønne temaer samt få inspiration til, hvordan det kan være med til at understøtte undervisningens formål. Pakkerne bygges op som videns- og ressourcebanker med udgangspunkt i viden fra tænketankens eksperter. De vil også indeholde konkrete forslag til eksemplariske øvelser og dilemmaer, hvor klimaviden fx kobles direkte til løsninger i elevernes hverdag og lokalområde for bl.a. at understøtte ‘grønne’ handlekompetencer.

Er du lærer og har lyst til at blive klogere på KLIMAPAKKERNE, er du velkommen til at kontakte Klimaambassaden (find kontaktoplysninger i menuen til højre).


Læs mere om dagen her.

Relaterede emner
Kontakt
Stefan
Seniorkonsulent, Klimaambassaden