CONCITO indgår strategisk partnerskab med World Resources Institute

Pressemeddelelse
Ibsen Hedegaard og Steer

CONCITOs direktør Christian Ibsen og formand Connie Hedegaard i selskab med WRI's præsident Andrew Steer ved et tidligere møde i CONCITO. Foto: CONCITO

CONCITO har indgået aftale med World Resources Institute (WRI) om at udvikle et strategisk samarbejde over de kommende år. WRI er verdens største grønne tænketank med hovedkvarter i Washington DC og er bredt anerkendt for sit analytiske arbejde og indsats for at katalysere øget klimahandling overalt i verden.

Som led i CONCITOs strategi arbejdes der allerede nu målrettet for styrket kobling til den bedste internationale viden samt indhentning af de bedste erfaringer fra den grønne omstilling i andre dele af verden. Det er nemlig en grundlæggende forudsætning for at nå Parisaftalens klimamål og FNs verdensmål, at den bedste viden og praksis deles og skaleres hurtigst muligt. WRI ses som en perfekt partner i CONCITOs kobling med den globale læringskurve.

CONCITOs bestyrelsesformand Connie Hedegaard udtaler i den forbindelse:

”Det er af afgørende betydning for ambitionen og hastigheden i den globale grønne omstilling, at den bedste viden deles mellem nøgleaktørerne. Og her kan tænketankene spille en særlig rolle. Partnerskabet med WRI er derfor et naturligt næste skridt i CONCITOs bestræbelser på at fremme vidensbaseret handling overalt, og det vidner om, at WRI i CONCITO ser en fagligt relevant og kvalificeret medspiller i den grønne omstilling, hvilket vi kan være stolte af”.

WRI har på sin side vurderet, at der kan hentes betydelig relevant viden og erfaringer fra nøgleaktørerne i den grønne danske omstilling, og ser i CONCITO en oplagt samarbejdspartner i den nordiske region. Herved styrkes muligheden for at overføre dansk og nordisk viden og erfaringer til indsatser i andre lande og regioner.

Andrew Steer, præsident for WRI, udtrykker således:

"Det glæder mig, at 10 års-jubilæet for CONCITO også blev markeret med beslutningen om at udbygge parnerskabet med WRI. Vi har længe anerkendt behovet for at arbejde tæt sammen med danske og nordiske aktører, hvoraf mange allerede er førende i at levere løsninger til en mere bæredygtig fremtid. Vi har en fælles overbevisning om, at den økonomiske udvikling er uadskillelig fra miljømæssig ansvarlighed, og at vi er forpligtet til at sikre en bedre fremtid, hvor velstand ikke skabes for de få på bekostning af de mange og miljøet, men er drevet af det store potentiale, der er indlejret i Parisaftalen og verdensmålenes opfyldelse.”

CONCITO og WRI er meget forskellige i størrelse, men deler mange grundlæggende lighedspunkter, herunder at fremme en vidensbaseret grøn omstilling i samarbejde mellem politiske institutioner, erhvervsliv og civilsamfund. CONCITO og WRI vil have et umiddelbart fokus på at udvikle samarbejder i relation til fremtidens byer og transport samt fremtidens fødevarer, men vil også arbejde på fælles dagsordener om grøn finansiering i regi af New Climate Economy samt offentligt-private partnerskaber i rammerne af P4G, der begge har til huse i WRI.

Som led i udvikling og gennemførsel af samarbejdet rekrutterer CONCITO og WRI nu en dedikeret medarbejder til at drive partnerskabet fremad i samarbejde med relevante nordiske partnere og donorer.

Læs mere om stillingen her:

CONCITO WRI
Job i CONCITO
We are seeking a head of program to lead joint efforts by the WRI and CONCITO to collaborate on new climate related analysis and knowledge products, and build networks and partnerships with leading Nordic actors
Relaterede emner
Kontakt
Jarl
Vicedirektør og International chef