CONCITO spredte klimaviden på Solskinsøen

Debatindlæg
CONCITO fik spredt klimaviden på Folkemødet på Bornholm med gode debatter, faglige inputs og høj sol.

Igen i år var CONCITO talstærkt repræsenteret på Folkemødet på Bornholm den 11.-14. juni, hvor CONCITOs eksperter deltog i debatter og netværk om mange grønne emner - lige fra EU-energiunionen og en grønnere transportsektor til bæredygtig emballage og Danmarks rolle som miljøvenligt foregangsland.

Samlet set var CONCITO repræsenteret i 20 debatter og paneler, hvoraf CONCITO selv var vært for to velbesøgte arrangementer om klimavidenskab med udgangspunkt i vores Pixiguide til IPCC’s femte hovedrapport  og om CONCITOs nye rapport om Deleøkonomiens klimapotentiale

20 spørgsmål til ”klimaprofessoren”

På folkemødets første dag var der inviteret til spørgetime hos CONCITOs egen ”klimaprofessor”, Torben Chrintz, der efter et kort og skarpt oplæg om IPCC-rapportens hovedkonklusioner, blev udspurgt af forhenværende bestyrelsesformand Stine Bosse og publikum.

Det ledte blandt andet til spørgsmål om vindens rolle i den grønne omstilling, om PSO-afgifter, om hvorvidt man overhovedet kan tro på forskningen og om forbrugets og teknologiens rolle i omstillingen.  

Deleøkonomiens klimapotentiale til debat

Med afsæt i CONCITOs nye rapport om deleøkonomi inviterede CONCITO også til debat om deleøkonomiens potentiale som drivkraft for nye ressourcebesparende forretningsmodeller.

Rapportens forfatter, Michael Bellers Madsen, konkluderede blandt andet, at deleøkonomien ikke per definition gavner klima og miljø, men at den har et klimapotentiale, hvis den fører til en vækst i mindre ressourcekrævende serviceydelser og gennem en adfærdsændrende proces skaber nye veje til et mere bæredygtigt forbrug.

Iværksætter og direktør for samkørselsportalen GoMore, Matias Møl Dalsgaard, og underdirektør for politisk-økonomisk afdeling i Dansk Erhverv, Geert Laier Christensen, var inviteret til at belyse deleøkonomiens potentiale i et forretningsmæssigt perspektiv.

Ifølge de to erhvervsaktører vil potentialet i deleøkonomi kun kunne realiseres, hvis deleøkonomiske tjenester spiller på den samme bane som andre virksomheder, og hvis de formår at leve op til et samfundsmæssigt ansvar i form af skatte- og afgiftsbetalinger til samfundet og rimelige arbejdsmæssige forhold for dens udøvere.

Relaterede emner