Historisk donation til CONCITOs klimaindsats

Pressemeddelelse
Cyklister 70i30

VELUX fondene har i dag, den 4. maj 2021, offentliggjort en historisk stor donation til den danske klimaindsats på i alt kr. 320 millioner over de næste fem år. Under overskriften ”70i30” støttes en række sammenhængende klimainitiativer, der bl.a. vil frembringe ny viden, øge det folkelige engagement, og styrke børn og unges handlekompetencer. Blandt disse initiativer er CONCITOs tænketanksvirksomhed, som understøttes med en bevilling på i alt kr. 156 millioner over den kommende femårige periode. 

"Det er selvsagt en fantastisk positiv nyhed, som også sker på et tidspunkt, hvor CONCITO oplever en helt enorm efterspørgsel fra alle sider af samfundet som en uafhængig og troværdig videnspartner i den grønne omstilling, og hvor der mere end nogensinde er behov for lederskab overalt i det danske samfund, hvis vi skal kunne lykkes med at nå målet om en reduktion på 70% i 2030.

Der er tale om en generel efterspørgsel, som klart overstiger CONCITOs nuværende kapacitet og faglige løftekraft, og dette historiske bidrag er derfor grundlæggende vigtigt for at udnytte CONCITOs potentiale som videnspartner i den grønne omstilling", siger CONCITOs direktør Christian Ibsen. 

Med dette initiativ får CONCITO mulighed for at styrke indsatsen markant indenfor særligt tre områder:

  • Styrkelse af CONCITOs kernefunktioner i form af kommunikation, analyse og forvaltning af viden
  • Udrulning af en række nye programområder dér, hvor vidensbehovet og behovet for at katalysere handling er størst
  • Skabelse af en stærk vidensbro til den bedste globale klimaviden og -handling, hvor CONCITO får stærkere mulighed for aktivt at indgå partnerskaber og konkrete vidensindsatser med nogle af verdens førende tænketanke og vidensinstitutioner.

"Vi glæder os naturligvis enormt til den rejse, som CONCITO nu skal på – og ikke mindst til det samarbejde med vores medlemmer og nøgleaktører i den grønne omstilling, som er en forudsætning for at nå målet om 70% reduktion i udledningerne i 2030", siger Christian Ibsen.

Læs mere om jubilæumsbevillingen fra VELUX fondene samt 70i30-projektet på KR Foundations hjemmeside.

Foto: Febiyan on Unsplash

Relaterede emner
Kontakt
Christian
Direktør