Nyt læremiddel om FN’s Verdensmål i en klimakontekst

Artikel
Som et bidrag til Verdenstimens globale kampagne "The World's Largest Lesson" lancerer Klimaambassaden nu et nyt undervisningsmateriale til folkeskolens udskolingsklasser om FN's 17 nye verdensmål sat i en klimakontekst.

Verdenstimen og den globale kampagne The World’s Largest Lesson har en plan: Alle mennesker skal kende FN's 17 Verdensmål. Også danske skolebørn og unge. Målet er, at alle danske folkeskole- og gymnasieklasser skal bruge mindst én lektion på at lære om målene.

Verdens Bedste Nyheder har taget initiativ til Verdenstimen, der hvert år i september udbreder kendskabet til Verdensmålene på skoler og ungdomsuddannelser. Det mål bidrager Klimaambassaden med et nyt undervisningsmateriale om klimaet og Verdensmålene til, ligeså vel som at Klimaambassaden tilbyder workshopforløb i udskolingsklasserne. 

Det interaktive undervisningsmateriale om FN’s verdensmål og klima har udskolingen som målgruppe. Det er udviklet til samfundsfag men kan også bruges i geografi og biologi eller tværfaglige forløb.

Undervisningsmaterialet kan både benyttes i et længere forløb, eller det kan deles op, så man i grupper arbejder med forskellige kapitler sideløbende med hinanden. Kapitel 2 “Verdens tilstand og verdensmålene” er dog obligatorisk for hele klassen at gennemgå.

Download læremidlet som iBook til iPad og Mac-computere her.

Til pc kan du downloade læremidlet som interaktiv pdf, hvor alle interaktive elementer dog indtil videre er indlejret som links (materialet er under upload som web-version, der kommer snart). 

For spørgsmål eller kommentarer vedrørende undervisningsmaterialet, kontakt Stefan thor Straten på ss@concito.dk, eller 26 14 84 12. 

For spørgsmål angående workshopforløb til udskolingsklasserne, kontakt Synnøve Kjærland på sek@concito.dk eller 29 89 67 54. 

Læs mere om Verdenstimen her.

 
Relaterede emner