Peter Birch Sørensen og Katrine Krogh Andersen er nye medlemmer af CONCITOs bestyrelse

Pressemeddelelse
hængeplanter

Danmarks grønne tænketank CONCITO har på sit netop afholdte rådsmøde valgt professor Peter Birch Sørensen og dekan Katrine Krogh Andersen ind i bestyrelsen for de næste fire år.

”Vi er rigtig glade for at få Peter og Katrine ombord i CONCITOs bestyrelse. De har begge stor erfaring på klimaområdet, og spiller via deres positioner og viden en vigtig rolle i den grønne omstilling. Vi glæder os til få deres kompetencer på blandt andet klimaøkonomi og klimavidenskab ind i CONCITOs maskinrum, og vi er sikre på, at de begge kan bidrage aktivt til videreudviklingen af CONCITO over de næste år," siger CONCITOs formand Connie Hedegaard.

Peter Birch Sørensen

Peter Birch Sørensen er professor i økonomi ved Københavns Universitet, og er tidligere formand for Klimarådet samt tidligere overvismand og formand for Det Økonomiske Råd. Peter leder i øjeblikket igangværende projekter om udvikling af grønne nationalregnskaber og et grønt BNP. Peter er endvidere medlem af forskningspanelet i tænketanken Kraka. 

Katrine Krogh Andersen

Katrine Krogh Andersen er dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Fakultetet spiller en central rolle i løsningen af store udfordringer i en verden med markante forandringer og øget pres på klima- og naturressourcer. Katrine Krogh Andersen har tidligere været forskningsdekan på DTU. Hun har desuden været ansat som forskningschef på DMI og klimaekspert i Klima- og Energiministeriet i forbindelse med COP15-klimatopmødet samt repræsenteret Danmark i FN's klimapanel. 

CONCITO er en forening, med omkring 100 virksomheder, organisationer og videnspersoner i medlemskredsen. CONCITOs bestyrelse består af 6-8 personer, og bestyrelsen har vedtaget en politik for bestyrelsens arbejde, der blandt andet betyder, at bestyrelsesmedlemmer maksimalt kan sidde i to peroder af otte år. Derfor siger bestyrelsen også nu farvel til fire markante profiler, nemlig Professor Kathrine Richardson (Københavns Universitets Sustainability Science Centre). Direktør Per Bremer Rasmussen (Forsikring og Pension), CEO og partner Kristian Eiberg (RelationsPeople) og seniorrådgiver Susanne Kuehn (Rockwool).

”Kathrine, Per, Kristian og Susanne har alle været en vigtig del af CONCITOs udvikling over de seneste mange år. Jeg vil gerne på egne og CONCITOs vegne takke dem for deres store bidrag. Vi kommer til at savne deres kompetencer og personlige engagement i CONCITOs arbejde ", siger Connie Hedegaard.

Relaterede emner
Kontakt
Christian
Direktør