Praktikant til CONCITOs EU program

Job i CONCITO
Ansøgningsfrist
eu
Er du interesseret i den grønne omstilling i Danmark og Europa? Er du i gang med en klima- eller sam-fundsfaglig uddannelse og har lyst til at bidrage til CONCITO? Så er du måske den kommende praktikant i CONCITOs EU-program i foråret 2024.

CONCITO har etableret et EU-program, der har til formål at understøtte ambitiøs og visionær klimahandling i EU og globalt. Programmet har bl.a. til hensigt at give CONCITO en stærk stemme i den hjemlige debat om EU-lovgivning og bidrage med ny relevant viden for at præge den klimapolitiske dagsorden i EU. Det gælder ikke mindst den kommende valgkamp til Europa-Parlamentet i foråret 2024, hvor CONCITO både vil facilitere europæisk klimapolitisk debat og bidrage med konkrete forslag til virkemidler, der kan medvirke til at reducere EU’s udledninger af drivhusgasser gennem ambitiøs lovgivning.

Praktikstillingen

Som praktikant indgår du i EU-programmets daglige arbejde. I foråret 2024 betyder det bl.a. at du bidrager til CONCITOs aktiviteter frem imod valget til Europa-Parlamentet i juni, herunder planlægning, forberedelse og afholdelse af arrangementer i valgkampen. Du vil også indgå i CONCITOs udarbejdelse af konkrete udspil og forslag til europæisk klimahandling, samt skrive udkast til læserbreve og kronikker, der præsenterer vores forslag i relevante medier.

Arbejdsopgaver:

  • Research relateret til EU-programmet
  • Planlægning, forberedelse og afholdelse af faglige arrangementer
  • Tværgående udviklingsopgaver evt. i samarbejde med andre CONCITO-programmer

Hvilke kompetencer søger vi?

  • Du er i gang med en uddannelse inden for klima, samfundsvidenskab eller en uddannelse der på anden vis relaterer sig til CONCITO og den grønne omstilling
  • Du er analytisk og evner at håndtere komplekse problemstillinger
  • Du er en god kommunikator, både skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk
  • Du er struktureret og god til at arbejde selvstændigt
  • Du er i stand til at planlægge og afholde arrangementer
  • Du har forståelse for forskellige aktørers bidrag til den grønne omstilling
  • Du er samarbejdsorienteret og ser dine opgaver i et større perspektiv
  • Du taler og skriver flyende på dansk og har stærke engelskkundskaber

Hvad kan du forvente?

  • Et spændende praktikforløb i en grøn tænketank med store ambitioner på både egne og klimaets vegne
  • Viden og erfaring med klimadagsordenen inden for EU
  • Et uformelt arbejdsmiljø med god stemning og nærvær
  • Stor indflydelse på planlægning af praktikopgave, andre opgaver og egen arbejdsdag
  • Støtte fra og sparring med engagerede kollegaer

Praktisk information
Praktikforløbet er 30-37 timer om ugen. Perioden er ideelt januar/februar 2024 til og med juni 2024, men vi er fleksible med praktikperioden (dog af 3-5 måneders varighed).  Praktikken er ulønnet og det forventes, at du modtager SU under praktikforløbet.

Send din ansøgning og CV til sekretariatsmedarbejder Amalie Jensenius aj@concito.dk med titlen ”praktikant til EU-programmet” senest den 15. november. Udvalgte kandidater inviteres til samtale efter ansøgningsfristen. Samtalerne finder sted på vores kontor i Læderstræde 20, 1201 København K.

Eventuelle spørgsmål til stillingen kan rettes til senioranalytiker Nicolai Kofoed på telefon 20 96 42 68 eller nbk@concito.dk.

CONCITO betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge praktikstillingen.

Om CONCITO
CONCITO er Danmarks grønne tænketank. Vores formål er at medvirke til en mindre udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. CONCITO betyder ”jeg sætter i bevægelse” på latin, og det er, hvad vi ønsker at gøre på klimaområdet. Vi er et af Danmarks største grønne netværk med godt 125 virksomheder, forskere, organisationer og personer som medlemmer. Vi mener, at de klimapolitiske målsætninger kun kan nås gennem et nyt partnerskab mellem politikere, erhvervsliv og borgere – stat, marked og civilsamfund. Derfor er alle sektorer repræsenteret i tænketanken. Vi mener, at klimaproblemerne skal løses internationalt, men at Danmark og Norden bør gå foran.

Du vil som praktikant i CONCITO få stor indflydelse på dine arbejdsopgaver i en organisation, hvor der ikke er langt fra idé til handling. Du kommer til at indgå i vores tværfaglige arbejdsmiljø og vil få styrket din viden og dit netværk på klimaområdet. Vi vægter det sociale miljø højt, tonen er afslappet og diskussionerne er mange.

Relaterede emner
Kontakt
Nicolai, EU
Konst. programchef, EU