CONCITO Camp 2010: Get a life!

Pressemeddelelse
På CONCITOs ”Get a life” Camp den 9.-10. november 2010 præsenterer CONCITO en opsigtsvækkende kortlægning, der for første gang viser, hvordan danskernes samlede forbrug påvirker klimaet.

Kortlægningen viser bl.a. at danskernes forbrug af el og varme, som vi normalt fokuserer meget på i klimasammenhæng, betyder langt mindre for udledningen af drivhusgasser end vores madforbrug og forbruget af varige forbrugsgoder som computere, møbler og tøj.

Hver dansker udleder ca. 19 tons drivhusgas om året. Vi véd, at det tal skal ned på 2-3 ton pr. år inden 2050, hvis vi skal leve op til anbefalingerne fra FN’s klimapanel og beslutninger truffet af EU’s statsledere. Udvikling og anvendelse af ny teknologi kan bringe os et godt stykke hen ad vejen mod de nødvendige reduktioner af drivhusgasser i 2050 - men der vil også være behov for omfattende adfærdsændringer i det kommende årti.

60 deltagere tegner konturerne af en ny klimavenlig adfærd

Med udgangspunkt i CONCITOs kortlægning af fire danske familiers forbrug, vil ca. 60 deltagere i løbet af campens 25 timer tegne konturerne af en ny klimavenlig adfærd, som mange andre medborgere vil få lyst til at efterleve. På campen deltager forskere, erhvervsfolk, NGO’er og engagerede borgere. Alle er på hver sin måde eksperter indenfor deres felt og ikke mindst deres eget liv som forbrugere. De fire familier, som har fået kortlagt klimaeffekterne af deres forbrug er:

• Skuespiller Jesper Asholt med familie
• Skuespiller Jesper Lohmann med familie
• Ægteparret Karen og Carl Jørgen Bindslev
• Journaliststuderende Christina Nerstrøm

Campen er begrænset i deltagere til CONCITOs medlemmer og en række inviterede gæster. Derudover er journalister velkomne til at overvære hele eller dele af campen, hvor der også vil være mulighed for interviews med de fire familier og de øvrige deltagere.

Der er præsentation af campens løsninger onsdag den 10. november kl. 11.30, hvor løsningerne overgives til:
• Det Radikale Venstres gruppeformand Margrethe Vestager
• Jens Klarskov, direktør for Dansk Erhverv
• Rasmus Kjeldahl, direktør for Forbrugerrådet

Der er efterfølgende pressemøde kl. 12.30.

Læs mere i programmet eller kontakt:
Torben Chrintz, videnschef, 29 89 67 53
Thomas Færgeman, direktør, 29 89 66 00

Relaterede emner