Danskerne vil have grøn vækst

Pressemeddelelse
Tæt på tre ud af fire danskere mener, at det er en god idé at målrette de offentlige vækstpakker til grønne formål som fx fradrag for energibesparelser i private hjem og investeringer i vedvarende energi.

Det viser en ny meningsmåling som analyseinstituttet Interresearch A/S har udført for Danmarks grønne tænketank CONCITO. Interresearch har den 29.-30. august 2011 spurgt et repræsentativt panel af 1.277 personer om deres holdning til de vækstpakker, som har været et centralt tema her i starten af valgkampen.

29,8 % af befolkningen mener, at det ”i høj grad” er en god idé at målrette de offentlige vækstpakker til grønne formål, mens 42,6 % mener, at det ”i nogen grad” er en god idé. Kun 3,9 % mener ”slet ikke”, at det er en god idé.

Mens et stort flertal af befolkningen ønsker, at væksten styres i en grøn retning, er der relativt få, der støtter forslaget om stimulering af væksten gennem fjernelse af tinglysning og ejendomsskatter som foreslået af Venstre, Konservative, Socialdemokraterne og SF. Kun 14,1 % af befolkningen støtter ”i høj grad” forslaget om at gøre bolighandler billigere, mens 25,9 % støtter det ”i nogen grad”. 26,5 % støtter ”slet ikke” dette forslag.

CONCITOs direktør Thomas Færgeman glæder sig over meningsmålingen:

”Mens VK og S-SF har fokus på, at skabe vækst ved at få gang i bolighandlerne og det private forbrug af fladskærme, møbler og samtalekøkkener, har et massivt flertal af befolkningen fokus på, at væksten skal bidrage til at løse de miljøudfordringer, vi står over for. Det bør give stof til eftertanke i de politiske partier”, siger Thomas Færgeman.

Læs mere om undersøgelsen på CONCITOs valgkampsblog, Klimakryds, hvor CONCITOs formand Martin Lidegaard og CONCITOs direktør Thomas Færgeman hver dag kommenterer aktuelle politiske udspil i et klimaperspektiv: http://klimakryds.wordpress.com

Yderligere oplysninger:
Thomas Færgeman, 29 89 66 00

 

Relaterede emner