Grønne investeringer betaler sig!

Pressemeddelelse
Om få dage fremlægger regeringen en strategi for grøn vækst, og partierne bag energiaftalen skal forhandle en energispareaftale, der kan føre til nye offentlige vækstpakker.

Hvis politikerne vil benytte de offentlige vækstpakker til at gavne både klima og beskæftigelse, skal de især satse på mere natur, elbesparelser og energibesparelser i erhvervslivet. Det viser et nyt notat, som den grønne tænketank CONCITO netop har offentliggjort.

Notatet er udarbejdet i et samarbejde mellem CONCITO og en række fremtrædende rådgivende virksomheder: COWI, Dansk Miljøteknologi, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Orbicon, NIRAS og Rambøll. Den analyserer i alt 17 mulige indsatsområder – fra dyrkning af pil over cykelstier til renovering af offentlige bygninger. Overordnet er konklusionen:

- At grønne investeringer giver en markant og varig reduktion af det danske CO2-udslip – både uden for og inden for den kvotebelagte sektor.
- At grønne investeringer på kort sigt vil have den samme effekt på beskæftigelsen som andre investeringer, men på længere sigt vil give både mere beskæftigelse og mere eksport, især hvis der samtidig investeres i grøn teknologi og innovation.
- At grønne investeringer typisk vil have en række andre offentlige nytteeffekter udover at tilgodese klimaet og beskæftigelsen, ikke mindst i form af økonomiske besparelser.

CONCITOs formand Martin Lidegaard udtaler:

- Notatet understreger, hvor brandærgerligt det er, at hverken Danmark eller andre lande for alvor har benyttet de offentlige vækstpakker i kampen for et bedre klima. Vi krydser fingre for, at det vil ske i regeringens næste udspil om grøn vækst!

Yderligere kommentarer:
Martin Lidegaard 29 89 67 00

Relaterede emner