Klimaet svigtet – igen - i vækstpakke

Pressemeddelelse
Regeringens udspil om grøn vækst vil kun føre til en reduktion af de danske drivhusgasser på cirka én procent, svarende til 700.000 tons CO2.

Dermed skuffer udspillet fælt i forhold til klimaet, mener Danmarks grønne tænketank CONCITO.

Formand Martin Lidegaard, udtaler:

Det er det fjerde politiske udspil på få måneder, hvor man for alvor kunne have gjort noget for klimaet og alligevel undlader at gøre det. Det er virkelig trist.

Lidegaard refererer til det såkaldte grønne skatteudspil, der også endte med at føre til CO2 reduktioner på under én procent, til den offentlige vækstpakke der endte med slet ikke at være grøn, og til trafikaftalen, hvor man end ikke har villet regne CO2-effekten ud.
CONCITO glæder sig dog også over de små lunser, der trods alt er faldet af til miljøet: En øget satsning på økologi, udtagning af følsomme jorde og hjælp til biogassen. Men de samme tiltag illustrerer samtidig, hvor stort potentialet kunne være i landbruget. Lidegaard:

Man kunne slå mange fluer med ét smæk i et ambitiøst udspil for landbruget. Bedre klima, bedre vandmiljø, mere natur og en bedre økonomi i erhvervet. Hvis ikke man skulle gøre en stor indsats her, hvor så?

CONCITO udgav i marts 2009 en rapport, der påviste et CO2 reduktionspotentiale på 50% i landbruget.

Yderligere kommentarer:
Martin Lidegaard 29 89 67 00
 

Relaterede emner