Inspiration til byplanlægning med fokus på klima

Byer, Infrastruktur, Kommuner, Transport, Plan og strategi
Klima og planlægning
KTC (Kommunal Teknisk Chefforening), Dansk Byplanlaboratorium, Gate 21 og CONCITO har i fællesskab udgivet hæftet ’Klimamål og planlægning’ om klima og fysisk planlægning. Foreningen Realdania har støttet projektet.

Hæftet viser, at det kan være svært at finde CO2-tal for fysiske planlægningsprojekter, og det påpeger, at nogle valg er bedre end andre. 

Hæftet indeholder 27 cases – både fra Danmark og internationalt. Læs for eksempel om planlægning for stationsnærhed i Viborg, genbrug af byggematerialer i Høje-Taastrup og byfortætning i Bodø by. 

CONCITOs programchef for ’Fremtidens Byer’, Anna Esbjørn, ser problemfeltet som helt centralt:

”Den måde, hvorpå vi planlægger, byudvikler og byomdanner i Danmark, har stor betydning for udledningen af drivhusgasser. Der er et markant behov for at styrke viden om, hvordan den fysiske planlægning kan bidrage til at mindske klimapåvirkningen og understøtte både de nationale og lokale klimamål," siger hun.

KTC har taget initiativet til hæftet og til at samle den viden, der er umiddelbart tilgængelig på feltet. Som en del af arbejdet har der været afholdt en workshop med 120 deltagere fra landets kommuner. Workshoppen viste meget klart, at der er et akut behov for netværk, vidensopbygning og inspiration på dette felt.  

Hæftet findes her: https://tinyurl.com/9emsf5m

Kontakt
Anna
Programchef, Fremtidens byer