Ny måling: Markant ønske om mere klimahandling fra politikerne

Pressemeddelelse
53% af danskerne ønsker mere handling fra de politiske partier på klimaområdet, og fire ud af ti danskere vægter klimaet højt, når de skal sætte deres næste kryds.

Samtidig er klimaet fortsat det enkeltstående område, der bekymrer flest danskere. Det viser den nye udgave af Klimabarometeret, som Danmarks grønne tænketank CONCITO netop har offentliggjort i samarbejde med analyseinstituttet interresearch a/s.

Formand for CONCITO, Martin Lidegaard udtaler:

”Der er i øjeblikket en skærende kontrast mellem forventningerne fra vælgerne og den faktiske klimapolitik, der bliver ført både herhjemme og internationalt. Mens politikerne står bomstille, pibler det frem med initiativer fra både civilsamfundet og erhvervslivet.”

Ifølge undersøgelsen har partiernes klimapolitik, således potentiale til at flytte stemmer hos vælgerne, der ikke ser nogen modsætning mellem klimaet og de økonomiske hensyn, tværtimod. Der er dog stadig stor forskel på holdningen hos vælgerne fra henholdsvis rød og blå blok. To tredjedele af vælgerne på rød blok mener, at deres eget parti i høj eller nogen grad udviser handlekraft, men ligeså mange ønsker yderligere handling fra deres egne partier. Det gælder ikke mindst Socialdemokraterne, hvor 67% af de socialdemokratiske vælgere ønske yderligere handling fra deres parti, skarpt forfulgt af SF med 63%, Enhedslisten med 62% og Det Radikale Venstre med 60%. For den blå blok er billedet mindre entydigt. Blandt Venstres vælgere mener 46%, at partiet udviser handlekraft, mens 54% ønsker yderligere handling. For de konservative er tallene 32% og 44%. Mindst interesse for klimaet er der hos Dansk Folkepartis og Liberal Alliances vælgere.

CONCITOs klimabarometer tager hver fjerde måned temperaturen på danskernes forhold til klimaet, baseret på cirka 1.100 repræsentativt udvalgte danskere i samarbejde med interresearch a/s. I forhold til den sidste måling i februar 2010 er der ikke sket større forandringer i danskernes grundlæggende viden og holdning til klimaforandringer. Et stort flertal af danskerne anerkender således fortsat den globale opvarmning og dens årsager, ligesom de mener, man kan sætte aktivt ind imod den og selv er parate til at yde en indsats.

Klimabarometeret kan læses i sin helhed her

Yderligere information:
Formand Martin Lidegaard: 2989 6700
Direktør Thomas Færgeman: 2989 6600

Relaterede emner