Ny måling: Stadig flere danskere anerkender global opvarmning

Pressemeddelelse
Andelen af danskere, der anerkender den globale opvarmning og som mener den er menneskeskabt, er hastigt stigende.

Det viser det sidste klimabarometer fra Danmarks grønne tænketank CONCITO og analyseinstituttet interresearch a/s, der hver fjerde måned tager temperaturen på danskernes holdninger til klimaet. Siden den sidste måling i juni er andelen af danskere, der tror på den globale opvarmning, steget fra 63% til 74%, og i dag mener 60%, at den er menneskeskabt mod 56% i juni. Kun 3% er sikre på, at klimaforandringerne ikke er menneskeskabte.

CONCITOs formand Martin Lidegaard udtaler:

- Det er en bemærkelsesværdig og glædelig udvikling, for vi kan ikke løse klimaproblemerne, før vi har erkendt dem. Tallene viser, at danskerne er klar over, det er alvor, og at de har et klart ønske om politisk handling nu.

Dermed henviser formanden til, at næsten to tredjedele af danskerne tilkendegiver, at de ønsker mere handling fra deres politikere på klimaområdet. Det gælder også de såkaldte "swing voters", der overvejer at skifte politisk blok til næste valg, og som CONCITO har haft et særligt fokus på i denne udgave af klimabarometeret.

Lidegaard:
- Swing voters er generelt ikke lige så bekymrede for klimaet som den gennemsnitlige dansker, til gengæld ønsker de i endnu højere grad mere handling fra deres parti. Efter denne undersøgelse er vi ikke i tvivl om, at klimaet bliver et af de centrale temaer for udfaldet af det næste folketingsvalg.

Undersøgelsen baserer sig på ca. 1200 respondenter.

Yderligere kommentarer:
Formand Martin Lidegaard: 29 89 67 00
Direktør Thomas Færgeman: 29 69 66 00
Projektleder Michael Minter: 26 16 64 14

Relaterede emner