Virksomheder viser vejen til mindre CO2

Pressemeddelelse
Post Danmark, TDC og GoMore er nomineret til CO2 Reduction Prize 2013. Prisen uddeles af CONCITO i forbindelse med CSR Awards i Holstebro den 16.-17. september.
Prisen går til det bedste og mest innovative arbejde med at reducere CO2-udledningen i virksomhedsdriften eller hos kunderne. Reduktionerne kan for eksempel stamme fra energibesparelser eller investeringer i vedvarende energi. Der kan også være tale om nye produkter eller services, der fører til betydelige reduktioner i udslip af drivhusgasser hos kunderne. Virksomheden skal have opstillet klare, konkrete mål, som hele organisationen arbejder for på en økonomisk bæredygtig måde.
 
Blandt et stærkt felt af indstillede virksomheder har Danmarks grønne tænketank CONCITO udpeget tre nominerede til CO2 Reduction Prize. Prisen uddeles af CONCITOs formand Stine Bosse ved CSR Awards 2013. Bag udpegelsen står en jury bestående af:
 
Michael Minter, kommunikationschef i CONCITO
Frederik Hoedeman, climate business engagement advisor, WWF Danmark
Christian Erik Kampmann, lektor ph.d, Copenhagen Business School.
 
“Alle tre nominerede virksomheder viser meget overbevisende, hvordan et systematisk og strategisk forankret arbejde med ambitiøse CO2-reduktioner både kan bidrage til at forbedre virksomhedens økonomiske resultat og skabe nye forretningsmuligheder. De er tre inspirerende eksempler til efterfølgelse, som viser, hvordan investeringer i klimavenlig drift af bygninger og transport samt udvikling af klimavenlige løsninger til kunderne kan være til gavn for bundlinjen”, siger CONCITOs kommunikationschef Michael Minter.
 
De tre nominerede er:
 
Post Danmark
Post Danmark har på blot tre år reduceret CO2-udledningen med over 25 %, og har som en del af Post Nord-koncernen som mål at reducere udledningen med 40 % i 2020 i forhold til 2009. Der er tale om en bred indsats, som både omfatter reduktion af CO2-udledningen fra energiforbruget i bygninger samt transportarbejdet, herunder en omfattende udrulning af elcykler og elbiler. Klimaindsatsen er godt forankret i virksomhedsstrategien, bl.a. gennem en intern klimafond, som kan bruges til at realisere klimainvesteringer med en længere tilbagebetalingstid.
 
TDC
TDC har på blot to år reduceret sin CO2-udledning med 14,5 %, og har som mål at reducere udledningen med 40 % i 2020 i forhold til 2010. I samme periode forventes dataforbruget at stige eksponentielt. Der er tale om en bred indsats i forhold til at nedbringe udslippet fra opvarmning, elforbrug og forretningsrejser. Klimaudfordringen er derudover solidt forankret i virksomhedsstrategien, hvilket især afspejles i et stærkt fokus på, hvordan informations- og kommunikationsteknologi kan bidrage til at reducere kundernes udslip samt dennes rolle i fremtidens infrastruktur såsom smart grid, trafikregulering og logistik.
 
GoMore
GoMore er en ny, dansk virksomhed, som gennem sin webbaserede samkørsels-portal for privatpersoner og virksomheder nærmest er født grøn og har CO2-reduktion og mindre trængsel solidt forankret i sit formål. Der er tale om en visionær og innovativ forretningsmodel, som understøtter ”kollektivt forbrug” og kan være med til at knække transportsektorens CO2-kurve gennem fremme af en mere effektiv udnyttelse af bilers kapacitet samt mindsket behov for at eje en bil. Målet er at reducere de mere end 80.000 registrerede medlemmers CO2-udslip med 3000 ton i 2013.
 
Yderligere oplysninger
Michael Minter, 26 16 64 14
 
 
Relaterede emner