Webinar: Hvordan skaber vi relevante og motiverende synergier mellem DK2020-klimaplaner og undervisning i grundskolen?

Event
Webinar
Tirsdag d. 6. september kl. 10.30-12.

I mange DK2020-kommuner er der et stærkt ønske om at inddrage børn og unge i processen med at omsætte DK2020-klimahandleplanen til konkrete lokale løsninger. I projektet Den Grønne Rygrad arbejder vi bl.a. med at koble klimahandleplaner med undervisning i grundskolerne. Det kan f.eks. ske ved at beskrive skolerelaterede indsatser i klimahandleplanerne og ved at omsætte og didaktisere planer såsom DK2020s til konkrete læringsaktiviteter.  Skolerne deltager aktivt i den samfundsopgave det er, at uddanne og danne borgerne til at forstå og få erfaringer med, hvad demokrati betyder og er i praksis. Gennem at arbejde med de kommunale klimaplaner, kan eleverne få erfaringer med, både hvordan det lokale demokrati arbejder med globale udfordringer og hvordan man kan arbejde med globale klimaplaner som Parisaftalen i en kommunal kontekst. 

Vi vil gerne dele viden, inspirere og lære af hinanden og inviterer derfor til dette webinar, hvor du bl.a. får konkrete eksempler på, hvordan man i en kommune arbejder med at koble klimaplaner og undervisning, ud fra både et elev-, lærer- og tværgående forvaltningsperspektiv. Der vil være eksempler på, hvordan der kan arbejdes med at indskrive og implementere undervisning som indsats i en klimahandleplan, samt hvad der virker motiverende og inspirerende for eleverne, men også på, hvad der kan virke modsat. 

Ud over samarbejdspartnere fra kommunerne vil du møde CONCITOs DK2020-sekretariat og teamet bag Den Grønne Rygrad, som sammen faciliterer webinaret.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen og tilmeld dig (gerne sammen med en kollega fra skole - eller en anden forvaltning) her.

Et detaljeret program sendes ud i august 2022.

Vi glæder os, til at se dig.

Relaterede emner