Danske kommuner skriver verdenshistorie

Pressemeddelelse
Danske kommuner skriver verdenshistorie

Foto: Claus Bjørn Larsen

Samtlige danske kommuner får nu mulighed for at udvikle klimaplaner, der lever op til højeste internationale standard for klimaplanlægning. Et partnerskab mellem Realdania, KL og de fem regioner sætter turbo på kommunernes klimaindsats. CONCITO er fagligt sekretariat og videnspartner.

I DK2020-projektet følger de danske kommuner i fodsporene på de mest klimaambitiøse byer i verden. Kommunerne skal udarbejde klimahandlingsplaner, der er i overensstemmelse med Parisaftalen. Hertil får kommunerne teknisk hjælp og sparring til at udvikle deres klimaindsats, så det lever op til C40’s standard for klimaplanlægning, Climate Action Planning Framework.

Det er første gang, at det internationale bynetværk C40’s standard for klimaplanlægning bliver brugt i denne skala, og dermed er de danske kommuner med til at skrive verdenshistorie i klimakampen.

I projektet skal kommunerne udarbejde handlingsorienterede klimaplaner med fokus på alle sektorer inden for kommunernes geografiske område, der viser vejen til netto-nul udledning af drivhusgasser senest i 2050. Herudover skal kommunerne anvise, hvordan de tilpasser sig til klimaforandringerne.

20 pilotkommuner er allerede under overskriften DK2020 i gang med at udarbejde ambitiøse klimaplaner. Nu inviteres resten af landets kommuner med i projektet.

Realdania, KL og regionerne sætter turbo på de danske kommuners klimakamp

Alle kommuner kan fra 17. september til 21. oktober kl. 12 søge om at blive en del af DK2020 – klimaplaner for hele Danmark. I 2021 åbner endnu en ansøgningsrunde. Projektet er treårigt og afsluttes medio 2023.

Kontakt
Inge
Sekretariatschef