DK2020 skudt i gang

Event
DK2020 Middelfart

Klimavandring i Middelfart.

20 klimaambitiøse kommuner mødtes d. 23. maj til DK2020 kick-off workshop i Middelfart. Det er første gang, at viden og værktøjer fra C40 byerne oversættes til og anvendes af mindre lokale myndigheder som de danske kommuner. Så der er stor international interesse for erfaringerne fra DK2020.

Fotos: Claus Fisker

DK2020 er et pilotprojekt, der er igangsat af Realdania i samarbejde med C40 og CONCITO ud fra et ønske om at sætte skub i indsatsen for at opfylde Parisaftalen på kommunalt niveau og understøtte sparring og samarbejde mellem danske kommuner på klimaområdet.

20 danske kommuner er udvalgt til at følge i fodsporene på de mest klimaambitiøse byer i verden og blive en del af en gruppe af internationale klimafrontløbere. Kommunerne får gennem projektet teknisk hjælp og sparring til at udvikle, opdatere eller tilpasse klimaarbejdet i kommunen, så det lever op til C40’s standard for klimaplanlægning. Målet er at kommunerne inden udgangen af 2020 – ligesom C40s medlemsbyer – har handlingsorienterede klimaplaner, der lever op til Parisaftalen.

De medvirkende kommuner er: Albertslund, Allerød, Assens, Fredericia, Frederiksberg, Frederikshavn, Helsingør, Høje-Taastrup, Jammerbugt, Køge, Lejre, Lemvig, Lolland, Middelfart, Randers, Roskilde, Samsø, Sønderborg, Vejle og Aarhus.

Se billedreportage fra dagen.

Tak til Middelfart Kommune, der var vært for workshoppen.

Johannes Frydslund Jensen
Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen bød velkommen og fortalte om Middelfarts motivation for at deltage i DK2020 og om kommunens arbejde med at udvikle et klimafolkemøde i Middelfart.
Pelle Bournonville
Projektchef Pelle Bournonville bød velkommen på vegne af Realdania og uddybede, at en af ambitionerne bag DK2020 er at danske kommuner kan inspirere klimaplanlægningen i mindre byer og kommuner andre steder i verden.
Simon Kjær Hansen
Director of Regions Simon Kjær Hansen i gang med at fortælle om Deadline2020 rapporten, der ligger til grund for C40-byernes arbejde med at lave Pariskompatible klimahandlingsplaner inden udgangen af 2020.
Julia Anne Lipton
Expert Advisor Julia Lipton fra C40 introducerede det Climate Action Planning Framework, som skal guide de 20 danske kommuner i at udvikle ambitiøse klimaplaner.
Christian Ibsen
Direktør Christian Ibsen fra CONCITO satte ord på de indsatser, der er nødvendige på både kommunalt og statsligt niveau for at vi når i mål med netto nul udledning senest i 2050 – og gerne før.
Maja Baungaard Jensen
Der blev udvekslet.
DK2020 workshop
Og diskuteret.
Morten Westergaard, Middelfart Kommune
Og lyttet.
Stadsarkitekt Lisbet Wolters, Vejle Kommune
Og skabt nye relationer på tværs af kommuner.
DK2020 workshop
Kommunerne fortalte på skift om klimaudfordringerne i deres kommune.
Steen Vinderslev, Middelfart Kommune
Kommunaldirektør Steen Vinderslev gav en introduktion til Middelfarts DGNB-certificerede rådhus.
Klimavandring Middelfart
Eftermiddagen bød på klimavandring i Middelfart.
Klimahave Middelfart
Klimahaven i Middelfart er et eksempel på, hvordan landskabsbaseret klimatilpasning har omdannet en tidligere parkeringsplads til et yndet opholdssted for beboerne på det omkringliggende plejehjem.
Regnbed Middelfart
I Middelfart sikres villaveje bl.a. med regnbede.
CLAY keramikmuseum Middelfart
Dagen sluttede på CLAY keramikmuseum, der ligger ved siden af en kirkegård, som også bruges til klimasikring af Middelfart.

 

 

Relaterede emner