Grønne(re) studieture på flere gymnasier

Nyhed
cs
Grønne studieture er i dén grad på dagsordenen på uddannelsesinstitutioner i hele landet. I de seneste 2 år har CONCITO’s Klimaambassade og GRO SELV afholdt oplæg og workshops, der netop understøtter tilvalget om en grøn studietur – både i forhold til transport, faglige aktiviteter, sociale aktiviteter og lavere klimabelastning i det hele taget. Vi har netop afholdt:

Grøn inspiration

Aurehøj Gymnasium var 250 2.g elever samlet til en workshop, som skulle skyde gang i planlægningen af deres kommende studietur – og samtidig inspirere til en grønnere praksis på turen. Eleverne fik brainstormet sig frem til et hav af idéer, f.eks. med fokus på at tage toget, spise vegetarisk, gå i genbrugsbutikker, tid til vandreture, deltage i folkekøkkener, bruge cyklen til at komme rundt, se koncerter og have tid til at møde de lokale på destinationen.

Grønne Studieture på Klimafolkemødet

Fredag d. 2 september løb ungdommens klimafolkemøde af stablen på Alssundgymnasiet i Sønderborg. Gymnasiets elever og lærere samarbejder hvert år om at skabe en dag, hvor både gymnasie og- grundskoleelever inviteres ind til workshops og dialog om det unge perspektiv i den grønne omstilling. Skolen var på kreativ vis blevet omdannet til en sanselig oplevelse, hvor de inviterede elever trådte ind i en regnskov, blev blæst omkuld af vind og vejr, fór vild i en vasketøjsskov og blev budt på gode sager fra et kæmpemæssigt sønderjysk kagebord med klimatema.

CONCITOS Klimaambassade var inviteret til at holde workshop om grønne studieture og grøn adfærd, når vi rejser. Halvtreds 1.g elever var med til workshop, og designede deres egne fremtidige studieture, og talte om hvordan mobilitet, aktiviteter og faglighed kan spille sammen for at skabe gode rammer for en grønnere studietur, der kan inspirere andre til også at ændre rejsevaner.

Læs mere på grønstudietur.dk

Grønne studieture er støttet af Roskilde Festival.

Relaterede emner
Kontakt
Stefan
Seniorkonsulent, Klimaambassaden