Der var plads til både handling, følelser og fællesskab på årets MAINDREAM festival

Event
maindream
MAINDREAM er et årligt samlingspunkt, hvor vi inspirerer hinanden til nye og anderledes måder at skabe klimahandling på.

I år var festivalen hen over to døgn på Makvärket, som indbyder til fantasi og kreativitet i pagt med naturen. Igennem forskellige workshops har deltagerne prøvet kræfter med praktiske tilgange til det klimavenlige liv.

De har brugt hænderne til snedkerworkshop med Snedkerdamerne og til dogmestrik i overskuds råuld med Hedestrik. De har talt om følelser relateret til klimakrisen med Klimapsykologisk Ungdomsforening og lært mere om planter, naturen og regenerativt landbrug på sanketur med Chelar Ali og på besøg hos Mosegården. Vi har nydt vidunderligt overdådige plantebaserede middage med Plantepigerne og Radikal Hospitality, som for nogen bare var lækkert, og for andre af deltagerne var den første oplevelse med plantebaseret mad.  

Det er den slags oplevelser, vi gerne vil udfolde på MAINDREAM, hvor unge også mødes på tværs af erfaringsniveau med klimahandling, og på tværs af alder og geografiske skel. Derudover vil vi gerne skabe et rum, hvor der er plads til åbne samtaler om de vigtige, strukturelle forandringer, der også skal til for at løse klimakrisen. Den 9. juni skal vi stemme til Europa-Parlamentsvalget. Det er et virkelig vigtigt valg for klimaet, og der er særligt meget på spil for de unges fremtid. Derfor havde vi også faciliteret en åben samtale om valget sammen med to unge fra Nyt Europa. Her var der både et oplæg om, hvad valget egentlig betyder for klimaet, og hvordan man kan finde ud af, hvad man skal stemme. Samtalen lægger også godt op til, at GRO SELV arrangerer grønne valgfester den 9. juni i Maribo, Køge, København, Kolding, Aarhus og Thisted.  

Søndag aften var der lagt op til dans, da vi sammen med Marek Azoulay whackede imod klimauretfærdighed, og senere spillede Bjørn en fantastisk koncert. Vi går fra festivalen med en fornemmelse af og en tro på, at klimaet kan værnes om, når vi værner om fællesskabet, tør tage samtalerne med hinanden, og tør handle for en mere bæredygtig verden i vores eget liv.  

Vi går fra festivalen med en fornemmelse af og en tro på, at klimaet kan værnes om, når vi værner om fællesskabet, tør tage samtalerne med hinanden, og tør handle for en mere bæredygtig verden i vores eget liv. 

Se hvordan det så ud på festivalen her:

Relaterede emner
Kontakt
Martha
Projektleder, GRO SELV