Projekt "Unge stemmer grønt"

Nyhed
EP valgdebat 2.jpg
Til de mange unge som er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds til EP- valget d. 9. juni, tilbyder Klimaambassaden og GRO SELV både ny, aktuel viden om klima og EU og fejring af valget med valgfester for unge rundt om i landet.

Op til EP-valget den 9. juni har Klimaambassaden og GRO SELV gennemført en række aktiviteter, for at inspirere unge vælgere til at tænke grønt, når de går til stemmeurnerne den 9. juni. Når man har været nede og sætte det grønne kryds, kan man tage vennerne med til valgfester i en række danske byer.

Undervisningsforløb om EU´s Klimapolitik og EU´s grønne omstilling

Det kan være svært at holde sig opdateret på EU´s Klimapolitik. Derfor har Klimaambassaden i tæt samarbejde med eksperter fra CONCITOs EU- program udarbejdet et nyt undervisningsforløb, som tager temperaturen på EU's klimapolitik og på medlemmerne af Europa-Parlamentets indflydelse på den grønne omstilling i EU. Forløbet præsenterer et overblik over EU’s udvikling og målsætninger inden for klimapolitik og grøn omstilling.  Man får også den aktuelle status for EU’s grønne omstilling, og kendskab til hvordan EU’s institutioner arbejder for at skabe politisk forandring til gavn for mennesker, klima og miljø.

Ambitiøs klimalovgivning i EU har gjort, at der i nogle sektorer er sket virkningsfuld politisk forandring med flere gennemførte tiltag, mens andre sektorer fortsat halter bagefter. For at skabe et indblik i hvor langt EU er med den grønne omstilling, kan man finde CONCITOs EU-program årskarakterer i grøn omstilling inden for fire centrale sektorer; energi, transport, natur og landbrug, op mod Europa-Parlamentsvalget 2024 samt korte introducerende videoer og forslag til øvelser. 

Se mere her

Debatter og dialog om EU og Klima:

Ud over at udarbejde undervisningsforløb, er en helt central del Klimaambassaden og GRO SELVs arbejde,  at komme ud og snakke med de unge. Derfor har vi i løbet af foråret haft en række spændende oplæg og workshops ude af huset i forbindelse med Europaparlamentsvalget. CONCITOs Klimaambassade blandt andet været til paneldebat med spidskandidater fra danske partier på gymnasier og mødt studerende på læreruddannelser rundt om i landet til spændende snakke om EU og Klima. På GRO SELVs årlige MAINDREAM Festival havde vi naturligvis også EP- valget på programmet, med oplæg om valget med unge fra Nyt Europa. 

Josefine fra GRO SELV er taget på interrail ned gennem Europa, og har haft sit kamera med. Det har givet stof til eftertanke om det kommende valg. Se med når hun ringer Johannes fra CONCITOs EU-programmet op med et par spørgsmål om, hvorfor det egentlig er vigtigt at stemme den 9. juni og når hun forsøger at brevstemme på sin interrail-tur.

Valgfester for unge rundt om i danske byer:

Det at stemme til et valg, er både en demokratisk såvel som en social handling. Derfor har GRO SELV sammen med lokale unge arrangeret valgfester i København, Køge, Maribo, Kolding, Aarhus og Thisted, med en opfordring til de unge om at gå samlet til stemmeurnerne. Efter krydset er sat, kan man hygge sammen med mad, quiz, musik og en god samtale om det europæiske fællesskab, som vi deltager i og fejrer den 9. juni. 

Læs mere om GRO SELVs valgfester i Thisted, Aarhus, Kolding, København, Køge og Maribo.

Ønsker jer alle et godt EP-valg.

"Unge stemmer grønt" er støttet af Tuborgfondet.

Relaterede emner
Kontakt
Synnøve
Programchef, Klimaambassaden