Klima- og trivselskrisen truer stabiliteten i vores samfund: Kan en trivselsøkonomi være svaret?

Event
wbe
CONCITO er trådt ind i den nye danske hub under den globale Wellbeing Economy Alliance (WEALL DK). Den 30. og 31. maj 2024 inviterer WEAll DK til konference om trivselsøkonomi. Med op til 1000 deltagere på tværs af den private, civile og offentlige sektor vil konferencen danne ramme for dialog om trivselsøkonomi i en dansk kontekst. Kom med på konferencen for at finde løsningerne. Tilmeldingen er åben nu!

6 ud af 9 planetære grænser er overskredet, mens mistrivslen og sociale skel vokser i Danmark. Det stiller nye krav til fremtidens økonomiske system, og hvordan vi måler fremgang i samfundet. Hvordan responderer din arbejdsplads, organisation eller virksomhed på kriserne, og hvordan sikrer man konkurrencedygtighed i fremtidens trivselsøkonomi?   
    
Konceptet Wellbeing Economy, på dansk trivselsøkonomi, bliver af mange anset som en farbar løsningsmodel, der adresserer samfundsmæssige kriser. Trivselsøkonomien måler succes ud fra, hvor godt økonomien fremmer menneskers livskvalitet inden for økosystemets bæreevne. En række regeringer fra lande såsom Wales, Island, Skotland og New Zealand, er allerede ved at implementere dens principper. I EU-regi vinder konceptet stort indpas gennem ideer om en EU-kommissær for trivselsøkonomi og nye mål, der reflekterer trivselsøkonomiens principper, omtales nu i det europæiske semester.   
  
På konferencen kan du opleve hovedtalere såsom Jason Hickel, Peter Birch Sørensen og Sophie Howe. Derudover kan du deltage i et væld af spændende sessioner.
Kom og hør CONCITO’s egne sessioner om 1) Anvendelsesmulighederne i Grønt BNP, 2) de planetærer grænser som regulatorisk værktøj, samt 3) det globale fødevaresystems skjulte omkostninger. Derudover kan du overvære en række paneldebatter, fx:
 
Debat om cirkulær økonomi med industrien 
Hør blandt andet hvordan cirkulær økonomi kan bidrage til en økonomi inden for de planetære grænser? Det debatterer Karin Klitgaard (Dansk Industri), Aske Nydam Guldberg (IDA), Lars Fogh Mortensen (Det Europæiske Miljøagentur) og Peter Birch Sørensen (Tidl. overvismand og formand for Klimarådet). Samtalen følges op af en politisk paneldebat mellem Linea Søgaard-Lidell (V), Samira Nawa (RV), Mette Abildgaard (K), Marianne Bigum (SF) og Anne Paulin (S). Begge samtaler modereres af Maria Reumert Gjerding (Danmarks Naturfredningsforening).  
  
Spidskandidatsdebat om trivselsøkonomi i EU 
Kom til paneldebat med spidskandidater til Europa-Parlamentet, som vil diskutere integration af trivselsøkonomi i EU-politik. Panelet består af Henrik Dahl (LA), Jan Kristoffersen (Å), Kira Marie Peter-Hansen (SF), Lars Fogh Mortensen (RV), Niels Fuglsang (S), Per Clausen (Ø), Stine Bosse (M) og Ulla Tørnæs (V).   
  
WEALL DK er den danske hub for den globale Wellbeing Economy Alliance. WEAll DK er et netværk af aktører på tværs af samfundet, der arbejder for at fremme trivselsøkonomi i Danmark. WEALL DK er den danske hub af den globale Wellbeing Economy Alliance.  Netværket er selvorganiseret og fokuserer på vidensdeling, samarbejde og fælles initiativer.   
  
Tilmelding og mere info på https://weall.dk,  for spørgsmål skriv til info@weall.dk. 

Relaterede emner
Kontakt
Charlotte Louise Jensen
Seniorkonsulent, Fødevarer og Forbrug