Konference om det skjulte madspild

Event
Konference om madspild i fødevaresektoren den 12. maj 2011 i samarbejde med Fødevareministeriet.

CONCITO og Fødevareministeriet inviterede til konference om ”det skjulte madspild” i fødevaresektoren. Centrale beslutningstagere og opinionsdannere på området debatterede den seneste viden og en række konkrete forslag til, hvordan vi får mindsket madspildet i fødevaresektoren, og hvordan fødevaresektoren kan bidrage til at mindske forbrugernes madspild.

Der er en voksende erkendelse af, at alt for meget mad bliver smidt ud. Det bliver i bogstaveligste forstand produceret til skraldespanden. Der bliver brugt en masse ressourcer på produktion, forarbejdning, emballering, transport og oplagring af fødevarer, som aldrig bliver spist.
 
Hidtil har der været meget fokus på udsmid hos den enkelte forbruger, men der sker et betydeligt spild af mad allerede før, det når ud til forbrugeren, og nogle gange før råvaren bliver til mad. Kål bliver pløjet ned, æbler bliver sorteret fra og brød ender i bedste fald som grisefoder.
 
Samtidig har emballering og datomærkning betydning for forbrugernes håndtering af maden. Bliver pølserne solgt i pakker med flere, end familien kan nå at spise? Er yoghurten til at få ud af kartonen? Og hvordan med holdbarheden?
 
Det skjulte madspild handler om den del af madspildet, hvor producenter og detailhandel også har et ansvar. Det er det, CONCITO og Fødevareministeriet satte fokus på den 12. maj.
Relaterede emner