Tænketræf: Hvordan kan arkitekturpolitik og byudvikling bidrage til fremtidens grønne byer?

Event
Tænketræf
Tid og sted: Konferencesalen, Læderstræde 20, 1201 København K Dato: Onsdag 23. november 2022 kl. 15.00-17.00

Valgkampen er nu overstået, og i løbet af de kommende uger bliver en ny regering dannet. Den nuværende regering har nedsat en ekspertgruppe om en national arkitekturpolitik. Gruppen skal komme med anbefalinger til den fremtidige arkitekturpolitik.

Nye regler for bygningsreglementet starter 1. januar 2023. De giver anledning til at overveje mulighederne for det fremtidige byggeri, men også for renovering af det eksisterende. Aktuelt har der igennem de seneste måneder været en aktiv dialog om kvaliteten af det nuværende byggeri og mange aktører på bygningsområdet har været aktive.

Kommunerne får en central rolle med at igangsætte processerne lokalt, så byggeri og byudvikling lever op de fremtidige krav og udforsker mulighederne for at innovativt samarbejde med fokus på biodiversitet og klima. Flere kommuner har allerede erfaringer med udviklingsplaner og projekter på disse områder.

Oplægsholdere: 

- Peder Baltzer, tidligere stadsarkitekt i Aalborg Kommune, til at fortælle om erfaringer fra udviklingen i Aalborg

- Mai-Britt Helle Jensen, leder af by- og egnsstrategisk sekretariat i Faaborg-Midtfyn Kommune, om erfaringer med udviklingen af byen, havnen og landområderne

- Jesper Pagh, stadsarkitekt i Rødovre Kommune, om erfaringer med byudvikling i en forstadskommune, herunder borgerinddragelse og partnerskaber

- Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, kommenterer de 3 indlæg og spørgsmål fra deltagerne

Moderator: Jørgen Abildgaard, formand for CONCITO’s bygruppe og seniorkonsulent i CONCITO.

Klimadialogen vil have fokus på hvordan man i kommunerne etablerer og skaber fælles ejerskab til og udvikling af byudviklingen, både internt i forvaltningerne og i samarbejdet med involverede partnere og aktører.

Om tænketræf Med CONCITO’s bygruppe ønsker vi at skabe rammen for dialog om klimarelaterede problemstillinger. Her mødes en mindre kreds af relevante eksperter, interessenter og beslutningstagere uformelt for at udveksle viden og tanker om aktuelle emner og deres betydning for klimaudfordringerne. Målet er at skabe et rum for dialog og fælles forståelse.

CONCITO’s tænketræf foregår under de såkaldte ”Chatham House Rules”, hvor deltagernes viden og tanker ikke efterfølgende refereres direkte, men udelukkende kan indgå i en generel opsummering og bruges som baggrundsviden.

Tilmelding Tilmelding senest 17. november via dette link. Dagen efter tilmeldingsfristen modtager du en kalenderinvitation til tænketræffet, men notér allerede nu selv dato og tidspunkt i din kalender. Du er velkommen til at videresende invitationen for at sikre en så bred deltagelse om muligt.

Ved spørgsmål til arrangementet kontakt venligst: Jørgen Abildgaard, ja@concito.dk eller sms til 6020 9420.

Relaterede emner