Webinar 3. marts: Elevinddragelse i bæredygtighedsundervisningen

Event
Elever

Foto: Haver til Maver

Meld dig til Den Grønne Rygrads tredje webinar den 3. marts klokken 15-16 og få inspiration til, hvordan man kan styrke elevinddragelsen i bæredygtighedsundervisningen.

Elevinddragelse kan være et grundelement i klima- og bæredygtighedsundervisningen for at styrke elevernes følelse af ejerskab og handlekompetence i den grønne dagsorden.

I dette webinar skal vi høre erfaringer og tips fra en lærer, som har arbejdet med elevinddragelse i bæredygtighedsundervisningen og blive klogere på hvilken type undervisning eleverne ønsker. Derudover vil professor Jeppe Læssøe give et teoretisk blik på, hvorfor elevinddragelse spiller en vigtig rolle i bæredygtighedsundervisningen, samt hvilke muligheder og udfordringer det byder på.

Program

  • Kort intro til Den Grønne Rygrads arbejde med at styrke den praksisnære  STEM-undervisning med udgangspunkt i bæredygtighed
  • Elevinddragelse i bæredygtighedsundervisningen: 
    • Elevinddragelse og bæredygtighed - hvorfor og hvordan? Oplæg v/ Jeppe Læssøe, professor emeritus i miljøpædagogik ved Aarhus Universitet.
    • Oplæg: En lærers erfaring med elevinddragelse og bæredygtighed i praksis
    • Samtale med 9. klasse-elev Mathilde Boserup Lerche, som har en tydelig vision for folkeskolens bæredygtighedsundervisning. 
  • Spørgsmål fra deltagerne
  • Sådan kan du få mere inspiration fra Den Grønne Rygrad til din undervisning

Webinaret er det tredje i en række webinarer om praksisnær undervisning i bæredygtighed fra Den Grønne Rygrad.

Tilmeld dig webinaret her 

Den Grønne Rygrad er et projektsamarbejde mellem den grønne tænketank CONCITOs Klimaambassaden og skolehaveforeningen Haver til Maver. Projektet er støttet i perioden 2019-2023 af Novo Nordisk Fonden.

Læs mere om Den Grønne Rygrad her

Relaterede emner
Kontakt
Synnøve
Programchef, Klimaambassaden