Historisk stor tilslutning til DK2020 fra danske kommuner

Byer, Kommuner, Parisaftalen
DK2020 foto med logo

Foto: Claus Bjørn Larsen, redigeret af CONCITO

De danske kommuner rykker på den grønne omstilling! I stor stil tilslutter de sig DK2020-projektet, hvor de udvikler klimahandlingsplaner, der flugter med Parisaftalens ambitionsniveau. Nu har yderligere 30 kommuner tilsluttet sig DK2020 og stort set alle danske kommuner arbejder nu med en ambitiøs klimahandlingsplan.

Med DK2020 er der skabt en historisk stor mobilisering af de danske kommuner indenfor klimadagsordenen. Danmark er hermed det land i verden, hvor absolut flest lokale myndigheder tager Parisaftalens ambitioner til sig og lander dem i kommunen.

De nu 94 DK2020-kommuner udvikler klimahandlingsplaner, der sætter ambitiøse mål og indeholder tiltag som f.eks. omfatter grøn mobilitet, udfasning af olie- og gasfyr, grønne indkøb og involvering af borgere og virksomheder.

Kommuner forpligter sig frivilligt

Deltagelsen i DK2020 er frivillig, hvilket understreger den udbredte erkendelse i kommunerne af, at der er behov for klimahandling. Derfor ligger der også et vigtigt signal i, at alle borgmestre har skrevet under på deltagelsen i DK2020.
Klimahandlingsplanerne følger C40's internationale standard – Climate Action Planning Framework. Planen skal vise, hvordan kommunen bliver klimaneutral senest i 2050 og hvordan den vil tilpasse sig de klimaforandringer, der kommer til at ramme den.

Projektet er finansieret af Realdania, Kommunernes Landsforening og de fem regioner. CONCITO er projektsekretariat og, sammen med C40, videnspartner. 

 

Relaterede emner
Kontakt
Tue
Seniorkonsulent, Fremtidens Byer