Konference om sociale drivkræfter og barrierer for klimavenlig kost
I projektet har vi undersøgt hvad der former hvor bæredygtige danskernes madvaner er. Vi har både undersøgt den brede befolkning og zoomet ind på de unge voksnes udfordringer med at omlægge deres kost. Undervejs er ”grønne samtalemiddage” blevet udviklet og afprøvet med en masse unge, hvor bud på fremtidens fødevarer er blevet delt, diskuteret - og smagt.
Konferencen afholdes den 3. november 2022 kl. 12-15 på Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige fakultet, bygning 35, auditorie 35.01.44, Øster Farimagsgade 5, København K.
Projektet er gennemført i samarbejde mellem Sociologisk Institut på Københavns Universitet og Danmarks grønne tænketank CONCITO og med støtte fra Velux Fonden.
Program
12.00 - 12.30
Grøn netværksfrokost
12.30 - 13.45
Præsentation af forskningsresultater og resultater af forandringsprojektet ”Grønne samtalemiddage”
- Bente Halkier, professor, Københavns Universitet
- Morten Wendler Jørgensen, ph.d. studerende, Københavns Universitet
- Martha Nørgaard, projektleder, CONCITO
- Deltagere i samtalemiddage
13.45 – 14.00
Pause med kaffe og te
14.00 – 14.45
Paneldebat modereret af journalist på Zetland, Thomas Hebsgaard: Hvordan understøtter vi bedst omstillingen til mere planterige madvaner?
- Camilla Udsen, projektchef for fødevarer, Forbrugerrådet Tænk
- Søren Buhl Steiniche, enhedschef i EAT, Københavns Kommune
- Bente Halkier, professor, Københavns Universitet
- Thomas Roland, CSR- chef, COOP Danmark
- Emil Andersen, direktør, Planteslagterne
14.45 – 15.00
Afslutning