Tænketræf: Parkering og bykvalitet

Event
ehy5
Siden 1960’erne har bilerne fået meget plads i byerne. Bilen giver en individuel mobilitet, der af mange opfattes som attraktiv. Men biltrafik i byen har en række negative effekter som støj, luftforurening og har stor betydning for både klima og byplanlægning.

Dato og tid: 14. marts 2023 kl. 15.00-17.00
Sted: Konferencesalen 1. sal, Læderstræde 20, 1201 København K

Baggrund og fokus

Siden 1960’erne har bilerne fået meget plads i byerne. Bilen giver en individuel mobilitet, der af mange opfattes som attraktiv. Men biltrafik i byen har en række negative effekter som støj, luftforurening og har stor betydning for både klima og byplanlægning. Biler fylder meget og det kan være vanskeligt at komme rundt i bil og parkere den.

Hvis man vil skabe øget bykvalitet, er det nødvendigt at begrænse antallet af biler i byen og den plads, de optager i både bymidten og bykvartererne. En sammenhængende parkeringspolitik er et nødvendigt værktøj, når man ønsker at begrænse biltrafikken. En sådan kan indeholde tiltag som færre parkeringspladser, tidsbegrænsning, betaling og beboerlicens i forskellige byområder, så der sendes klare signaler til bilisterne.

Parkering og bykvalitet bør ses i sammenhæng, så vi skaber attraktive byer, der fremmer grøn mobilitet, gode byrum og øget livskvalitet. Hvordan vi bedst gør dette, sætter vi til debat på dette tænketræf, hvor vi har inviteret tre skarpe oplægsholdere, som har erfaring med mobilitet og byplanlægning fra både danske og udenlandske projekter:

Oplægsholdere

  • Charlotte Amalie Frejlev, klimaanalytiker i Fremtidens Mobilitet, CONCITO
  • Annette Kayser, mobilitetsprojektleder, Københavns Kommune
  • Filip Zibrandtsen, founding partner, Urban Creators

Om tænketræf

Med CONCITO tænketræf ønsker vi at skabe rammen for dialog om klimarelaterede problemstillinger. Her mødes en mindre kreds af relevante eksperter, interessenter og beslutningstagere uformelt for at udveksle viden og tanker om aktuelle emner og deres betydning for klimaudfordringerne. Målet er at skabe et rum for dialog og fælles forståelse.

CONCITOs tænketræf foregår under de såkaldte ”Chatham House Rules”, hvor deltagernes viden og tanker ikke efterfølgende refereres direkte, men udelukkende kan indgå i en generel opsummering og bruges som baggrundsviden.

Tilmelding

Tilmelding senest fredag den 10. marts via dette LINK.

Der sendes ikke kalenderinvitation ud til tænketræffet, så notér venligst selv dato og tidspunkt.

Spørgsmål Spørgsmål kan stilles til seniorkonsulent Jørgen Abildgaard på ja@concito.dk/mobil 6020 9420 eller programchef Anna Esbjørn på ae@concito.dk/mobil 3048 1634

Relaterede emner
Kontakt
Anna
Programchef, Fremtidens byer