Mia Holmbo Lind

Klimaanalytiker, Fremtidens Byer

Mia er klimanalytiker inden for klimatilpasning ved CONCITOs program Fremtidens byer og tilknyttet projektet Klimaaliancen.

Mia har været en del af DK2020-projektet siden oktober 2021, hvor CONCITO sammen med Realdania, C40 Cities og 95 kommuner arbejder for at løfte barren for klimaplanlægning i Danmark, så kommunernes klimahandlingsplaner og -indsatser lever op til Parisaftalen. DK2020 er fortsat i et læringsnetværk for alle kommuner ved navn Klimaalliancen med Realdania, KL og de fem regioner i partnerkredsen, der skal hjælpe kommunerne med at omsætte planer til effektiv klimahandling. CONCITO er videnspartner sammen med C40.

Mia har arbejdet indgående med klimatilpasning de sidste ti år, hvor hun har fokuseret på at skabe bedre rammer for kommunal klimatilpasning og tværkommunale helhedsløsninger i forbindelse med skybrud, øgede vandmængder i vandløb og stigende havvand og grundvandsspejl på nationalt niveau. Hun har erfaring fra offentlig administration inden for klimatilpasning fra bl.a. Miljøstyrelsen og Miljøministeriet. Mia har også lagt vejen forbi rådgiverbranchen hos SWECO, hvor hun bl.a. udarbejdede risikokortlægninger ifm. kommunernes klimatilpasningsplaner i 2013 samt andre analyser relateret til klimatilpasning.

Mia har en kandidatgrad i geografi og geoinformatik fra Københavns Universitet med fokus på klima, landskab og hydrologi.

Emne
  • l
    Verden er i stadig forandring. De senere år har vi gang på gang oplevet konsekvenserne af det mere ekstreme vejr, der følger med forandringer i det globale klima, hvor både tørke, nedbør og stormflod har haft store konsekvenser i forskellige dele af Danmark.
    Rapport
  • oversvømmelse
    Kommuner på tværs af hele landet har de seneste år udarbejdet klimahandlingsplaner, og dermed accelerere arbejdet med at klimatilpasse Danmark til konsekvenserne af de tiltagende klimaforandringer. Kommunernes klimahandlingsplaner har skabt et opdateret og mere retvisende risikobillede og indeholder mål og indsatser, der lægger sporene til et klimarobust samfund.
    Nyhed
  • stefano-ghezzi-zTE9KkQAzHk-unsplash.jpg
    I dag fik Danmark et udspil til en ny og længe ventet national klimatilpasningsplan. Det er en glædelig nyhed og flere centrale udfordringer adresseres i regeringens udspil. Der er dog fortsat en række væsentlige spørgsmål, der ikke besvares i den fremlagte ”Klimatilpasningsplan 1”.  
    Nyhed
  • Storm
    Danske kystbyer har stået i flere hundrede år. Storme og stormfloder har altid været en del af den danske kystdynamik, og mange steder har vi historisk set placeret vores byer højt i landskabet. Men byudviklingen har udviklet sig kraftigt siden 1960’erne, og vi er i stigende grad flyttet længere ned i ådalen og tættere ud i strandkanten.
  • Oversvømmelse DK
    Fremtidens arealanvendelse skal have fokus på multifunktionalitet, og byplanlægning bør være langt mere strategisk og transformativ med øje for klimarobust udvikling af Danmark.
    Debatindlæg
  • l
    Verden er i stadig forandring. De senere år har vi gang på gang oplevet konsekvenserne af det mere ekstreme vejr, der følger med forandringer i det globale klima, hvor både tørke, nedbør og stormflod har haft store konsekvenser i forskellige dele af Danmark.
    Rapport