Lanceringsevent: Sådan kommer vi videre med fremtidens grønne arbejdsmarked

Event
het
På vegne af Novo Nordisk Fonden, PensionDanmark og Industriens Fond inviterer CONCITO og Tænketanken Mandag Morgen til lanceringen af resultaterne af projektet ”Fremtidens grønne arbejdsmarked”. Lanceringen finder sted i Novo Nordisk Fondens lokaler den 1. juni kl. 09:00-11.00.

Tænketanken Mandag Morgen og CONCITO har i tæt dialog med en lang række centrale aktører på arbejdsmarkeds- og uddannelsesområdet udarbejdet otte centrale anbefalinger til fremtidens grønne arbejdsmarked, som vi vil præsentere ved eventet.

Eventet er kulminationen af projektet ”Fremtidens grønne arbejdsmarked”, der for første gang har samlet en bred kreds af aktører på arbejdsmarkeds- og uddannelsesområdet for at afdække de centrale udfordringer og pege på en række løsninger til at sikre tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.

Projektet har haft til formål at danne et vidensgrundlag under kommende drøftelser mellem arbejdsmarkedets parter om fremtidens arbejdskrafts - og kompetencebehov, forskydninger, beskæftigelse og opkvalificeringsmuligheder. Det er vores håb, at projektet aktivt kan spille ind i de reformer og politiske beslutninger, der skal træffes i de kommende år, hvor vi skal accelerere den grønne omstilling i Danmark.

Projektet er finansieret af Novo Nordisk Fonden, PensionDanmark og Industriens Fond og gennemført i et projektsamarbejde mellem CONCITO og Tænketanken Mandag Morgen. Yderligere information om projektet kan ses her: Fremtidens grønne arbejdsmarked | CONCITO

Program: 

8.30-9.00 Ankomst og kaffe.
9.00-9.05: Velkomst, ved Chief operation officer i Novo Nordisk Fonden, Søren Neergaard.
9.05-9.10 Behovet for kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling, programchef Peter Andreas Norn, CONCITO.
9.10-9.25 Hvordan kan uddannelsespolitikken hjælpe fremtidens grønne arbejdsmarked videre? Uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund.
9.25-10.00: Præsentation af anbefalinger til fremtidens grønne arbejdsmarked, strategidirektør Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen.
10.00-10.45:

Debat: Hvordan anvender vi anbefalingerne i det videre arbejde? Næstformand i FH, Nanna Højlund, vicedirektør i AC, Janus Broe Malm, chef for uddannelse i DA, Jannik Bay, senior vice president i Novo Nordisk Fonden, Berith Bjørnholm og underdirektør i PensionDanmark, Allan Lyngsø Madsen. Modereret af strategidirektør Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen.

10.45-10.50: Afslutning, programchef Peter Andreas Norn, CONCITO.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Relaterede emner