Webinar om Den store klimadatabase i foodservice

Event
Den store klimadatabase - webinar om foodservice
Den 12. januar 2022 afholdt CONCITO webinar med aktører i og omkring foodservicesektoren om erfaringer med brug af klimadata til beregning af måltider og indkøb samt den videre udvikling af Den store klimadatabase. Se eller gense webinaret her.

Det vi spiser og drikker, har stor betydning for klimaet, og ændrede kostvaner er et af de vigtigste elementer i den grønne omstilling af fødevaresystemet. Det har Klimarådet netop bekræftet med den nye rapport om Klimavenlig mad og forbrugeradfærd.

CONCITO lancerede i februar 2021 version 1 af Den Store Klimadatabase i samarbejde med 2.-0 LCA Consultants og støtte fra Salling Fondene for at give virksomheder, myndigheder og borgere fri adgang til livcyklusanalyser af klimabelastningen fra 500 af de mest almindelige fødevarer på det danske marked. Og netop i foodservice-sektoren er klimadatabasen blevet rigtigt godt modtaget.

Formålet med webinaret er, at blive klogere på erfaringerne med klimaberegning af måltider og indkøb samt mindre og større justeringer, der kunne forbedre klimadatabasens værdi i de forskellige fødevarevirksomheder og køkkener. Herunder ønsker til den eventuelle udvikling af en offentlig klimadatabase.

Medvirkende:  

  • Michael Minter, programchef i CONCITOs fødevareprogram
  • Peter Rønn-Petersen, direktør, Meyers
  • Maja Rosenstock, CSR-chef, Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC)
  • Anya Hultberg, fødevarefaglig seniorrådgiver, Københavns Kommune
  • Jan Kristensen, udviklingchef, Dansk Cater

Se eller gense webinaret her:

Brugen af klimadatabasen i foodservicesektoren var også på dagsordenen på GS1 Forum om Klimamærkning af fødevarer den 23. november 2021. Se alle oplæg samt paneldebatten på GS1's hjemmeside

Relaterede emner
Kontakt
Michael Minter
Programchef, Fødevarer og forbrug