Rapport: Job til grøn omstilling

RAPPORT
jnk.
Beskæftigelseseffekter ved en kommende CO2-afgift og nødvendige klimainvesteringer.

 Denne rapport sætter fokus på beskæftigelseseffekterne af den grønne omstilling frem mod 2030. Turbulente tider også på arbejdsmarkedet kræver et klart billede af, hvor vi er på vej hen. 

Om det danske arbejdsmarked kan håndtere den enorme omstilling, der ligger og venter i de kommende år, er et kritisk spørgsmål. Et kritisk spørgsmål for arbejdsgivere og arbejdstagere, men også for vores samfund.

Denne analyse giver ikke et svar på, om det danske arbejdsmarked er klar til at løfte denne udfordring, men den giver et opdateret grundlag for, hvad efterspørgslen efter arbejdskraft bliver som følge af den grønne omstilling.

Den grønne omstilling forventes at kræve job ud over, hvad arbejdsmarkedet kan levere. I særdeleshed hvis der ikke gennemføres politiske initiativer for at sikre, at arbejdskraften er til stede. Lykkes det ikke at sikre, at arbejdskraften er til stede, kan dette i sig selv være en hindring for at nå det danske drivhusgasreduktionsmål.

Behov for arbejdskraft versus stigning i arbejdsstyrken mod 2030

 

Rapporten er udarbejdet i projektet “Fremtidens grønne arbejdsmarked”, et samarbejde mellem Tænketanken Mandag Morgen og CONCITO.

Relaterede emner